|

Cenazeye saygısızlık

HDP’li Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinde yaşanan olaylar büyük tepkiyle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı ve Hükümet, yaşananların kabul edilemez olduğunu belirterek, olayı sert şekilde kınadı. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlatırken, Bakan Soylu, olayla ilgili gözaltına alınanlar olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/09/2017 Cuma
Güncelleme: 02:17 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, yakınlarının isteğiyle Tunceli'de toprağa verildi.
Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesi, yakınlarının isteğiyle Tunceli'de toprağa verildi.

Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk’un vefat eden annesi Hatun Tuğluk’un cenazesinin Ankara İncek Mahallesi Mezarlığı’na defni sırasında yaşananlar büyük tepkiyle karşılandı.

Gerginlik nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ankara Valisi Ercan Topaca yaşanan olayları yatıştırmak amacıyla İncek Mezarlığı’na gitti. Hatun Tuğluk’un ailesi, çıkan olaylar nedeniyle cenazeyi İncek Mezarlığı’na defnetmekten vazgeçti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Cumhurbaşkanlığı adına bu hadiseyi en net şekilde kınadığımızı ifade etmek isterim. Bu gayriinsani tutumu kabullenmek mümkün değildir. Bu, bizim inanç değerlerimizle, kültür ve medeniyet değerlerimizle asla bağdaşmayan bir tutumdur, çirkin bir yaklaşımdır. Ölüye saygı bizim inancımızın, medeniyetimizin en temel unsurlarından bir tanesidir. Bir cenaze töreninde bu tür hadiselerin yaşanmasını telin ettiğimizi ifade etmek isterim” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

HESABINI VERECEKLER

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da yaşananları kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, “Bu hadiseyi kınıyorum, yapanları lanetliyorum. Bu olayı yapan, çirkinliği yapan şahıslarla alakalı adli tahkikat başlatılmıştır. Savcılık, soruşturmayı yürütüyor, onlar bu konuda adli yargı önüne yaptıkları işin hesabını vereceklerdir” dedi.

GÖZALTILAR VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise “Olayları tasvip edemeyiz. Defin işleminin akabinde gelişen olaylar bizi üzmüştür. Aile, cenazeyi Tunceli’ye götürmek istediklerini söyledi. Ailenin kararıyla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Gerekli idari ve adli tahkikatlar da başladı, ilgili gözaltı işlemleri de başlamıştır” diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal da tepkisini, “Anne ve ölüm, kimliklerin, inançların ötesinde bize hayatın kendisini sunar. Bu topraklarda bin yıldır ortak hayatı paylaşıyoruz. Yaşananları hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz” sözleriyle dile getirdi.

DİYANETTEN SERT TEPKİ

Diyanet İşleri Başkan Vekili Ekrem Keleş, Hatun Tuğluk’un cenazesinde yaşananlara ilişkin, “Cenazelerle ilgili İslam’ın koyduğu prensiplerle bağdaşmayan tutum ve davranışları tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu olayı kesin bir şekilde reddediyoruz. Bu tür olayların olmaması gerekiyor” dedi.

TUNCELİ’DE TOPRAĞA VERİLDİ

Olayların ardından Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi Tunceli’ye götürülerek burada toprağa verildi. Ankara’dan özel bir otobüsle dün gece yola çıkarılan Hatun Tuğluk için Tunceli merkez Atatürk Mahallesi’ndeki Hacı Bektaş-ı Veli Kültürünü Yayma ve Yardımlaşma Derneği Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Tuğluk’un cenazesi merkez Atatürk Mahallesi’nde bulunan Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

Öte yandan, Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı da Hatun Tuğluk'un cenazesinin defni sırasında çıkan olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

#Aysel Tuğluk
#Cenaze
#Ankara
7 yıl önce