|

CHP 5'e bölündü

CHP’de olağanüstü kurultay tartışmalarından sonra partide büyük bir savaş başladı. CHP kendi içinde büyük bir bölünme yaşarken ortaya 5 ayrı grup çıktı. Partide 'Genel Merkezci', 'Değişim ve Umut Grubu', ‘Gelecek İçin Biz' grubu, ‘sol kanat’ ve ‘3. yol’ grubu adında ayrışma başladı. Grupların başında ise partide etkili olan isimler var.

Yeni Şafak
08:22 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 08:32 - 26/08/2018 Pazar
Diğer
Muharrem İnce - Kemal Kılıçdaroğlu
Muharrem İnce - Kemal Kılıçdaroğlu

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında büyük darbe yiyen CHP’de, olağanüstü kurultay tartışmaları yaşanmıştı. Genel Merkez’in karşı çıktığı kurultay delege tartışmalarına neden olmuştu. Kulislerde konuşulanlara göre parti içinde şimdi de hizip savaşları yaşanıyor. Yaklaşan yerel seçimlerde kendilerine pozisyon kazandırmak isteyen 5 hizip, yoğun bir faaliyet içine girdi.

Kılıçdaroğlu'nun grubuna karşı 4 ayrı grup

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu daha önce basına yaptığı açıklamada “Parti içi hizip çatışmalarına, partinin genel politikalarına aykırı ifadelere artık kesinlikle izin yok” demişti. Star'da yer alan habere göre; Kılıçdaroğlu’nun bu kesin tavrına rağmen, onu destekleyenlerin dışında parti içi muhalefet eden 4 grup oluştu.

Grupların başında partinin etkili isimleri yer alıyor

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Genel Merkez grubu, Muharrem İnce’yi destekleyen ‘Değişim ve Umut Grubu’ ile Selin Sayek Böke, İlhan Cihaner’in başını çektiği ‘Gelecek İçin Biz’ grubu kendini göstermişti. Olağanüstü kurultay tartışmalarının yoğunluğu düşerken iki grup daha ortaya çıktı. Kendilerine ‘sol kanat’ diyen grup ile ‘3.yol’ grubu. Ercan Karakaş gibi isimlerin oluşturduğu Sol Kanat, partinin kuruluş yıl dönümü için bir bildiri hazırladıklarını kamuoyuna duyurdu. 3.Yol Grubu’nun ise eski Genel Sekreter Önder Sav’a yakın isimlerden oluştuğu öğrenildi.

#Muharrem İnce
#Önder Sav
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce