|

CHP 'çıplak semazen' gösterisini savundu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı gala gecesinde yarı çıplak bir semazenin, ney ve oyun havası eşliğinde dans etmesini savundu. Gösterilen tepkinin gereksiz olduğunu savunan Öztrak, "İzmir Büyükşehir belediyemizin yaptığı bir açıklama var, 'Bu sema değil modern danstı' diyor. Bıraksınlar bu boş gündemleri" dedi.

17:40 - 17/09/2021 Cuma
Güncelleme: 18:01 - 17/09/2021 Cuma
DHA
​CHP Sözcüsü Faik Öztrak
​CHP Sözcüsü Faik Öztrak

İzmir Büyükşehir Belediyesi Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Kültür Zirvesi için gala yemeği düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı gecede, yarı çıplak bir samazen, ney ve oyun havası eşliğinde dans ettirildi.

YENİ KÜLTÜRE İHTİYAÇ VARMIŞ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasında, “Cesur adımlar atarak yepyeni bir kültür yaklaşımını oluşturmak zorundayız. Resmi deklarasyonda da yer verdiğimiz bu yeni yaklaşımın adı: Döngüsel Kültür” ifadelerini kullandı.


ÖZTRAK'TAN GÖSTERİYE SAVUNMA

Tepki toplayan bu görüntüleri CHP Sözcüsü Faik Öztrak savundu. Düzenlediği basın toplantısında görüntülere ilişkin konuşan Öztrak,

"Bir kere İzmir Büyükşehir belediyemizin yaptığı bir açıklama var, 'Bu sema değil modern danstı' diyor. Bazılarının derdi de kim nerede çıplak dans etmiş o. Bunlar milletten iyice koptular. Bıraksınlar bu boş gündemleri. Milletin derdiyle uğraşsınlar"

dedi.


#ÇIPLAK SEMAZEN
#İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
#FAİK ÖZTRAK
#CHP
3 yıl önce