|

CHP grubu çocuklarla toplanacak

CHP Grup Başkanvekili Özel, "Genel Başkanımız, çocuklarla beraber 23 Nisan'da grup toplantısı yapacak. Daha sonra günün şartlarına, ortak acılarımıza saygılı şekilde resepsiyon kısmı olacak" dedi.

Yeni Şafak
15:00 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:02 - 18/04/2016 Pazartesi
AA

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 23 Nisan'ın özel bir gün olduğunu, Meclisin kuruluş yıl dönümünün kutlandığını söyledi.



TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın, 23 Nisan resepsiyonunu iptal ettiğini ifade eden Özel, kararın, Başkanlık Divanı toplantısında ya da gruplara danışarak alınmadığını savundu.



Resepsiyonunun iptal edilmesini algı yönetimi olarak gördüklerini belirten Özel, şöyle konuştu:



"Elbette müzik, şenlik olmayacak, ortak acılarımızın farkındayız. Ama bu Meclisin kuruluş gününde, bu Mecliste bugüne uygun olarak resepsiyon yapılacak. Meclis Başkanı yapmayabilir ama Mecliste Sayın Genel Başkanımız, grup toplantı salonumuzda, özel gündemli toplantıdan önce ya da sonra Ankara'nın, Türkiye'nin dört bir yanından gelmiş çok sayıda çocukla bir araya gelecek, bir grup toplantısı yapacağız. Belki Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelmiş sanatçılar, düşün insanları, cumhuriyet resepsiyonuna katılmak isteyen çok sayıda aydınımızın, halkımızdan farklı temsilciler bulunacak. Günün şartlarına, ortak acılarımıza saygılı şekilde resepsiyon kısmını da hep birlikte yaşamayı düşünüyoruz. Meclis Başkanı'nın izah edemeyeceği şekilde iptal etmesini kabul etmiyor, tanımıyoruz."



"Önce kendiniz için söyleyin"


Özel, dokunulmazlıklara ilişkin bir soru üzerine, CHP içinde, dokunulmazlığın, kürsü dokunulmazlığıyla sınırlı olmasını savunmayan hiçbir milletvekili bulunmadığını vurguladı.



CHP'nin daha önceki yıllar önerdiği ancak AK Parti'nin reddettiği dokunulmazlıklar konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "hodri meydan" dediğini belirten Özel, "Hodri meydan diyorsanız, önce kendiniz ve bakanlar kurulu için diyeceksiniz." dedi.



Özel, "Hiçbir milletvekilimiz ne kendisinin ne Genel Başkanının dokunulmazlığının kalkmasından endişe duyuyor. Endişeler siyasi, hukuki, demokratik endişelerdir." diye konuştu.


#CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel
#TBMM
#23 Nisan
#grup toplantısı
8 yıl önce