|

CHP karıştı

Seçimlerde oylarını düşüren fakat HDP'nin barajı aşmasıyla iktidar olmuşcasına sevinen CHP'de önümüzdeki günler çok sıcak geçecek. Kılıçdaroğlu'nun seçim öncesinde 'oylar düşerse bırakırım' sözünü bir kenara bırakıp zafer konuşması yaptığını hatırlatan muhalifler Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun etrafında toplanıyor. Feyzioğlu'nun yorumu ise çok net: "Bir başka partinin oylarına sevinmek başarısızlığın kabulüdür."

Yeni Şafak
17:49 - 10/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:11 - 10/06/2015 Çarşamba
Diğer
CHP 7 Haziran'da yüzde 25  oy aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerde 'yüzde 26'nın altında oy alırsak bırakırım' demişti.
CHP 7 Haziran'da yüzde 25 oy aldı. Kılıçdaroğlu, seçimlerde 'yüzde 26'nın altında oy alırsak bırakırım' demişti.

CHP'de muhalifler harekete geçti ve kurultay istiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu düşen oylar karşısında ilk yorumunu ''çalışmaya devam edeceğiz'' diyerek yaptı. Oyları düşürürsem ''İstifa ederim' şeklindeki sözleri hatırlatıldığında "sonuçtan memnunum" dedi. Ancak parti kulislerinde farklı senaryolar konuşulmaya başladı. Bir dönem genel başkan alternatifi olarak gösterilen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun CHP'nin kurultay delegeleriyle Ankara'da toplanacağı konuşuluyor. Sabah.com.tr'de yer alan habere göre, Feyzioğlu kurultay çağrısında bulunarak ''Bir başka partinin oylarına sevinmek başarısızlığın kabulüdür'' dedi.



"Seçimli kurultay derhal toplanmalı"


CHP'nin AK Parti'deki büyük düşüşe rağmen mevcut oy oranını ve de milletvekili sayısını artıramadığına, aksine gerileme yaşandığına dikkat çeken Feyzioğlu ''CHP Genel Başkanı ve Parti Meclisi, hiç kuşku duymadığımız ilkeli duruşlarının gereğini yapmalı. Seçim sonuçlarının koalisyon konusunun ve partiyi iktidara taşıyacak ilkelerin görüşüleceği delegenin partinin gidişine yön vereceği ve seçimli büyük kurultayı derhal toplamalıdır'' dedi.


#CHP
#Metin Feyzioğlu
#CHP kurultayı
9 yıl önce