CHP sormadan bürokratları listeye ekledi

Yeni Şafak
15:59, 04/09/2017, PazartesiG: Güncelleme: 16:13, 04/09/2017, Pazartesi
Yeni Şafak
CHP sormadan bürokratları listeye ekledi
CHP Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Gaye Usluer'in, 7 Eylül'de Bilkent Otel'de partisinin düzenleyeceği Eğitim Çalıştayı için yayınladığı daveti ile adeta alay konusu oldu.

CHP, hafta içi düzenlemeyi planladığı Eğitim Çalıştayı için hazırlattığı davetiyeye bazı bürokratları izinsiz ekledi. MEB Müsteşarı Tekin'in skandalı ortaya çıkarması üzerine CHP'li Usluer önce davetiyeyi sildi ardından 'ham haliydi' açıklamasını getirdi.

CHP'nin 7 Eylül'de düzenlemeyi planladığı Eğitim Çalıştayı için hazırladığı davetiyedeki hatalar skandala yol açtı. Etkinliğe katılacak bazı isimleri yanlış yazan parti, birçok ismi ise fikrini bile almadan 'katılımcı' listesinde gösterdi.

CHP Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Gaye Usluer'in, 7 Eylül'de Bilkent Otel'de partisinin düzenleyeceği Eğitim Çalıştayı için yayınladığı daveti ile adeta alay konusu oldu.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/09/04/04/10/resized_58eef-1216_tur_picture_20170531_12123862_12123860.jpg
Haberleri yok

Davetiyede katılımcı olarak isimleri bulunanların söz konusu Çalıştay'dan haberlerinin dahi olmaması şaşkınlıkla karşılandı.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/09/04/04/01/resized_6eee7-dc60f0940x0chpdenbuyukskandalfikirlerinibilealmadanlisteyeeklediler15045286672062.jpg

MEB Müsteşarı Tekin ortaya çıkardı

CHP'li Usluer'in, sosyal medyadan paylaştığı davetiyede etkinliği önemli göstermek için katılımcılar listesine Milli Eğitim Bakanı ve bürokratlar da dahil olmak üzere birçok isim yazıldı. Listede ismi olan Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin, skandal davetiyeye resmi Twitter hesabı üzerinden tepki gösterdi.

http://image.piri.net/resim/imagecrop/2017/09/04/04/06/resized_3c84a-2039_tur_picture_20170607_12191137_12191132.jpg

Tekin'in yapmış olduğu açıklama şöyle:

"Gaye hanım bakanlık birimlerinin adını doğru yazabilseydiniz bari? İnternet sitemizde var. Aslında oturup diğer yanlışları da düzeltecektim ama, hangi birini düzeltebilirim şaştım kaldım. İsim yanlışlıklarını mı, hiç fikrim alınmadan katılımcı olarak yazılmamı mı? Çalıştay içeriğini mi? üzgünüm hepsini düzeltecek vaktim yok."

Tepkiler üzerine davetiyeyi güncelleyen Usluer'in yeniden hata yapması ise dikkatleri çekti.


  • Öte yandan söz konusu davetiyede, katılımcılar arasında gösterilen ve bağımsız bir kurul olan Talim Terbiye Kurulu Başkanı için "Talim Terbiye Genel Müdürü" ifadesi kullanıldı.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026