|

CHP'de genel başkan seçimi için oylarını kullandı

CHP'nin 35. Olağan Kurultayında genel başkan seçimi için delegeler oy kullanmaya başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı.

Yeni Şafak
23:41 - 16/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:42 - 16/01/2016 Cumartesi
IHA

CHP'nin “Demokrasi, Değişim ve Kardeşlik" Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu'nda devam ediyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek aday olduğu kurultayda bin 275 delege yer alıyor. Delegelerin genel başkan seçimi için oy kullanımı sona erdi. Delegelerin oy kullanması için salonda 72 adet kabin ve 24 adet sandık kuruldu. Oy verme işlemi 22.28' de başladı ve 23.15'te sona erdi. Oy kullanımına başlanmadan önce delegelere “Oy pusulasında tek aday var. Adayın isminin baş tarafından kutucuk var. Çarpı işaretini kutucuğa koyun" uyarısında bulunuldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise oyunu kullanmak için saat 23.00'da salona geldi. Kılıçdaroğlu 'Başbakan Kemal', 'Halkın Umudu Kılıçdaroğlu' ve 'Gençlik Seninle Durma İlerle' sloganlarıyla karşılandı. 1 numaralı sandıkta oyunu kullanan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarına “Yeni bir sayfa açacağız Türkiye'de. Demokrasiyi getireceğiz, özgürlükleri getireceğiz. İşsizlikle mücadele edeceğiz. Yoksulun fakirin, garibin, gurabanın partisi olacağız, onları savunacağız" diye konuştu.



Sandıkların açıklamasına ise başlandı.

CHP Kurultayı'nın ikinci günü ise sabah 10.00' da başlayacak. Daha sonra Divan başkanı adayların geçici listesini okuyacak. Çarşaf listenin matbaadan gelmesinden sonra ise oy kullanma başlayacak. Yarın ki seçimde Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri seçilecek.

#kurultay
#chp kurultayı
#Demokrasi
#Değişim ve Kardeşlik
8 yıl önce