|

CHP’de İzmir çıkmazı

CHP’de yerel seçimlerde aylardır süren İzmir adayı bilmecesi Aziz Kocaoğlu’nun ‘hazırım’ açıklaması sonrası yeni bir boyut kazandı. Adaylık başvurusu yapmayan Kocaoğlu, aday gösterilirse tabanın vereceği tepki ölçülecek. Diğer bir açmaz ise Kılıçdaroğlu’nun İzmir için düşündüğü Tuncay Özkan’ın ikna edilmesi.

Nur Banu Aras
04:00 - 18/01/2019 Cuma
Güncelleme: 02:51 - 18/01/2019 Cuma
Yeni Şafak
Aziz Kocaoğlu
Aziz Kocaoğlu

CHP’de aylardır süren İzmir bilmecesi yeni bir boyut kazandı. Aziz Kocaoğlu’nun ‘hazırım’ açıklaması sonrası kartlar yeniden karılacak.

CHP’de önceki gün yapılan Parti Meclisi’nde, örgüt ve tabanın merakla beklediği İzmir adayının açıklanması planlanıyordu. Ancak, aday olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun göreve hazır olduğunu ifade eden açıklaması arayış ve hesapları bozdu. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir adayı olarak Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ı düşünüyordu.


TEPKİ ÖLÇÜLECEK

  • Kocaoğlu’nun açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu’nun Özkan ismini rafa kaldırdığı belirtiliyor. Öte yandan da adaylık başvurusu yapmayan Kocaoğlu’nun nasıl aday olacağı tartışılıyor. Kılıçdaroğlu, parti içindeki hasarı en aza indirmek için formül arıyor. Adaylık başvurusu yapmayan Kocaoğlu aday gösterilirse nasıl tepki verileceği araştırılacak. İzmir örgütü ve çevre seçim bölgelerinde yeniden

araştırma yapılacak. Eğer CHP seçmeni Kocaoğlu’nu yeniden belediye başkanı olarak görmek isterse o zaman Genel Başkan yetkisi kullanılacak. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu’nun adaylığını açıklayacak. Kocaoğlu’nun, kendisinin ya da istediği bir adayın gösterilmemesi durumunda “bağımsız aday” olabileceği de iddia edildi.

#CHP
#Aziz Kocaoğlu
#İzmir
#31 Mart
#Seçim
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Tuncay Özkan
5 yıl önce