|

CHP’de 630 savaşı

CHP’de kurultay süreci sert başladı. Muharrem İnce’nin ekibi, kısa sürede 353 imza toplandığını açıkladı. Çağrı heyetinin sözcüsü Gaye Usluer, “9 seçim kaybeden Kılıçdaroğlu siyasi ömrünü tamamlamıştır. Artık müzik değişti ayak da değişmek zorunda” dedi. Parti sözcüsü Bülent Tezcan ise muhaliflerin 630 delegeden destek alamayacağını savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:35 - 17/07/2018 Salı
Yeni Şafak
 21 gündür süren olağanüstü kurultay tartışmalarına farklı bir boyut kazandı.
21 gündür süren olağanüstü kurultay tartışmalarına farklı bir boyut kazandı.

CHP'de başını Muharrem İnce'nin çektiği değişim hareketi ilk adımı atarak 21 gündür süren olağanüstü kurultay tartışmalarına farklı bir boyut kazandırdı. Geçtiğimiz hafta delegeleri arayarak olağanüstü kurultay için nabız yoklayan İnce'nin ekibi, olağanüstü kurultay gongunu çaldı.

DEĞİŞİM VE UMUT KURULTAYI

Muhalif kurultay delegelerini temsilen TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün Kurultay delegelerini "değişim ve umut kurultayı" için noter huzurunda imza vermeye çağırdı. Tüzün, dün sabah itibarıyla imza toplama sürecinin başladığını duyurdu. Muhalif vekillerin ortak basın açıklamasında "Kemal Kılıçdaroğlu siyasi ömrünü tamamlamıştır. Artık müzik değişti, ayak da değişmek zorunda" ifadeleri kullanıldı.

Akşam saatlerinde de CHP PM üyesi Erdal Aksünger, olağanüstü kurultay için imza sayısının gün sonu 353 olduğunu duyurdu. Aksünger, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, “250 olan imza sayısı, gün sonu 353 olmuş. Değişim olacak gibi” paylaşımında bulundu. CHP Genel Merkez ise olağanüstü kurultay taleplerine karşın önlemler almaya devam ediyor. Dün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP MYK sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bizim edindiğimiz izlenim yeterli imzanın toplanmayacağı yönündedir" dedi.

#CHP
#Kurultay
6 yıl önce
default-profile-img