|

CHP'li adaylar kendilerine oy veremedi

CHP İstanbul 35. Olağan Kongresi'nde 320 delegenin oyunu alan Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. Kongrede yaşanan en trajikomik olay ise her iki adayın da il delegesi olmaması nedeniyle kendilerine oy verememeleri oldu. Bu tablo ise CHP'de oy verememe gelenekleşiyor yorumlarına neden oldu.

Yeni Şafak
11:55 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 10:16 - 28/12/2015 Pazartesi
Diğer

Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen CHP İstanbul 35. Olağan Kongresi'nde, Cemal Canpolat ve Gökhan Zeybek'in listeleri yarıştı. Yapılan sayım sonrası geçerli oyların 320'sini alan Cemal Canpolat, CHP İstanbul İl Başkanlığı'na seçildi. Gökhan Zeybek ise 293 delegenin oyunu aldı.



Adaylar kendilerine oy veremedi!


Kongrenin en trajikomik olayı ise sonradan ortaya çıktı. Radikal'de yer alan habere göre iki il başkan adayı da il delegesi olmadıkları için kendilerine oy vereme

di.

Gökhan Zeybek, Sarıyer'deki ilçe kongresinde en çok üstü çizilen dört isimden biri olmuştu. Yapılan seçimlerde kadın kotasına uyulmayınca şikâyet üzerine Sarıyer İlçe Seçim Kurulu, Zeybek'in de aralarında bulunduğu en çok çizik yiyen dört ismi listeden düşürüp yerine seçimi kaybeden adayın dört kadın adayını seçti. Böyle olunca da Zeybek delege olamadı, seçimde oy kullanamadı. Seçimi kazanan Cemal Canpolat ise Parti Meclisi üyesi olduğu için Küçükçekmece ilçesinin delege listesinde kendisine yer verilmemişti.



Kılıçdaroğlu, referandumda oy kullanamamıştı


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen kaydı bulunamadığı için 12 Eylül referandumunda oy kullanamamıştı. Türkiye'yi karış karış gezerek vatandaşlardan “hayır” oyu kullanmasını isteyen Kılıçdaroğlu, İBB Başkan adayı olduğunda Kağıthane'de oy kullanmış, adres değişikliğini bildirmeyince referandumda oy kullanama

mıştı.

Ortaya çıkan bu tablo ise CHP'de oy verememe gelenekleşiyor yorumlarına neden oldu.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Cemal Canpolat
#CHP İstanbul İl Başkanlığı
#ökhan Zeybek
8 yıl önce