|

CHP’ye darbeci eylemci başkan

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Canan Kaftancıoğlu, geçmişte yaptığı skandal sözleriyle gündemde. 250 şehide rağmen darbecilerle karşı direnen vatandaşlarla dalga geçen Kaftancıoğlu, “Tekbir getirerek, boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin” diye yazdı. Sözde soykırım tezlerine destek verdi. CHP-HDP ittifakını eleştiren partililere “gerzekler” diye hakaret etti.

Yeni Şafak ve
08:00 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:24 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu - Canan Kaftancıoğlu
Kemal Kılıçdaroğlu - Canan Kaftancıoğlu

CHP İstanbul İl Başkanı seçilen Kaftancıoğlu’nun kirli bağlantıları bir gecede deşifre oldu. CHP’deki HDP destekçisi kesimin öncülerinden Kaftancıoğlu'nun 15 Temmuz darbe girişimini ‘mağduriyet çıkarma’ çabası olarak yorumladığı ve sözde Ermeni soykırımı söylemini desteklediği ortaya çıktı.

CHP İstanbul 36. Olağan İl Kongresi’nde il başkanlığına Canan Kaftancıoğlu seçildi. Oylama sonucunun açıklanmasının ardından sosyal medyada CHP’li olduğunu yazan yüzlerce vatandaş, sözde Ermeni soykırımını kabul ettiğini gösteren paylaşımları paylaşarak Kaftancıoğlu’na ateş püskürdü.

‘KATİL DEVLET’ DEDİ

Kaftancıoğlu, “Tarihte bugün, Ermeni soykırımı başladı. Katledilen Ermeni vatandaşlarımızı anıyoruz. 19.15 Taksim’de” mesajı ile Ermenilerin yıllardır sürdürdüğü yalanı savunurken, kendi milletine katil demekten çekinmedi. Kongre devam ederken Halk TV’nin CHP’li Kaftancıoğlu’nun sözde soykırımla ilgili skandal paylaşımlarını sert ifadelerle haber yapması dikkat çekti.

DARBECİLERİ KINAMADI

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimini kınamayan Kaftancıoğlu, sokağa dökülüp vatanını korurken şehit olan vatandaşlara terörist imasında bulundu. Kaftancıoğlu, darbe girişiminin ilk saatlerinde sosyal medyadan, ‘Alın size nur topu gibi bir mağduriyet daha’, ‘Tekbir getirerek, boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah’ınız sizin de belanızı versin’ şeklinde paylaşımlar yaptı.

BAKAN'DAN SERT TEPKİ

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Kaftancıoğlu'na sert ifadelerle tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Görüyoruz ki bu ülkeye en ufak bir sevdasının, aidiyetinin olmadığı ortaya çıkıyor. Bunlar 'Zulüm 1453'te başladı' diye yazanlardır. Bunlar İstanbul'da yöneticilik de yapamaz, bu ülkeye faydası da olamaz. Bir de çıkıp 'Benim partimi Atatürk kurdu' diyeceksin" dedi.

  • Soruşturma başlatıldı
  • Kaftancıoğlu’nun PKK’nın uzantısı BDP ile ittifakı eleştiren CHP’lilere ‘gerzekler’ dediği de ortaya çıktı. Kaftancıoğlu, PKK bağlantılarından dolayı gözaltına alınan HDP’lileri “Darbeler sabaha karşı yapılırdı değil mi? HDP vekillerinin vahşice gözaltına alınması parlamenter sistemin açıkça ilga edilmesidir” diye savundu. Kaftancıoğlu hakkında PKK ve DHKP-C propagandası, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve kurumlarını aşağılamak, Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından soruşturma başlatıldı.
#CHP
#Canan Kaftancıoğlu
6 yıl önce