|

CHP’ye ulusalcı aday

CHP’de muhaliflerin, Kılıçdaroğlu’nun marjinal örgütler ve HDP’yle işbirliğinden duyduğu rahatsızlık ulusalcı aday çıkmasıyla sonuçlandı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:13 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP’nin 3-4 Şubat’taki 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adayı olduğunu açıkladı
Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP’nin 3-4 Şubat’taki 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adayı olduğunu açıkladı

Eski İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal, CHP’nin 3-4 Şubat’taki 36. Olağan Kurultayı’nda genel başkan adayı olduğunu açıkladı. Kocasakal, “Bu açıklamayı Mustafa Kemal’in bir askeri olarak yapıyorum. Birileri Mustafa Kemal’in, Atatürk’ün askeri olmayı anlamıyor veya anlamak istemiyor. Bu, onun yolunda yürümek, emir ve talimatları ondan almak anlamına gelmektedir” ifadelerini kullandı. Partinin kimyasıyla, ideolojisiyle uyuşmayan birtakım kişilerin partinin tüzel kişiliğine zarar verdiğini belirten Kocasakal, “Atatürk’e kefere diyen, Mustafa Kemal’in askeri olmaktan rahatsız olanlar, üniter yapıyla sorunu olanlar, HDP güzellemesi yapanlar Atatürk’ün partisinde siyaset yapamaz. Bu partide aynı zamanda Said Nursi ve Seyit Rıza güzellemesi de yapılamaz. Buna göz yumulamaz” dedi.

Kocasakal’ın başkanlık yarışına girebilmesi için toplam delegenin yüzde 10’unun yani en az 120 delegenin imzasına ihtiyacı bulunuyor.

#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ümit Kocasakal
6 yıl önce