|

CHP'ye yakınlığıyla bilinen Halk TV'den İBB'ye zam tepkisi

İBB başkanı seçilmeden önce 'Ulaşımı en ucuz tarifeye kavuşturacağım' vaatlerini sıralayan CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun yönetimindeki İBB, megakentte toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 zam yaptığını duyurdu.ç Bu yıl üçüncü kez yapılan zam vatandaşı isyan ettirdi. CHP'ye yakınlıyla bilinen Halk TV de zamma tepki gösterdi. Sunucu Ayşenur Arslan, ''Acaba zam yerine başka bir yerden kaynak bulamazlar mıydı?" Bedava yapacakları yerde." dedi. Program konuğu gazeteci Faruk Eren ise ''Bu kadar ağır bir zam bence korkunç. Yüzde 40 zam gerçekten çok ağır. İBB yöneticileri için talihsiz bir karar olmuş.'' ifadelerini kullandı.

14:31 - 6/04/2022 Çarşamba
Güncelleme: 15:55 - 6/04/2022 Çarşamba
Diğer
Ayşenur Arslan
Ayşenur Arslan

Bugünkü Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifi oy birliği ile yürürlüğe girdi.

Böylelikle CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı Ekrem İmamoğlu'nun uzun zamandır ulaşıma getirmek istediği zam teklifi kabul edildi.

Ancak İmamoğlu'nun art arda getirdiği zamlar CHP'ye yakınlığı ile bilinen Halk TV'de bile sert karşılık buldu.

Zam kararının verildiği saatlerde Medya Mahallesi programında yayında olan Ayşenur Arslan, bu kararı konuğu gazeteci Faruk Eren ile değerlendirdi.

Arslan, zam kararını "Çok ciddi bir zam..." olarak duyurup "Acaba zam yerine başka bir yerden kaynak bulamazlar mıydı?" diyerek sordu.

"Bedava yapacakları yerde"

Eren de "Bence sosyal demokrat olma iddiasında olan bir belediyenin toplu ulaşımı neredeyse bedava yapması gerekirken bu kadar ağır bir zam bence korkunç. Yüzde 40 zam gerçekten çok ağır. İBB yöneticileri için talihsiz bir karar olmuş. Bize zam yaptırmıyorlar diye bir şey olabilir mi. İktidar da alın size o zaman zam dedi " ifadelerini kullandı.






#CHP
#Halk Tv
#İBB
#ZAM
#Ulaşım
#Ekrem İmamoğlu
2 yıl önce