|

Çimento fabrikasında patlama: 3 ölü

Ankara'nın Kazan ilçesinde bir çimento fabrikasının ham madde kazanında meydana gelen patlamada 3 işçi öldü, 2'si ağır 2 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
22:20 - 24/05/2015 Sunday
Güncelleme: 06:18 - 25/05/2015 Monday
DHA

Ankara'nın Kazan ilçesi Saray Mahallesi'ndeki bir çimento fabrikasının ham madde kazanında patlama meydana geldi. Patlama sonucu çıkan yangında Üretim Şefi Haluk Bilge, fabrika Müdür Yardımcısı Orhan Özer, İşletme personeli Bayram Altın hayatını kaybetti. Yasin Yıldırım ve Enis Oymak adlı kişiler ise yaralandı.



Yaralılar, Numune ve Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.



Kazan Kaymakamı Murat Duru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, patlama hakkında yetkililerden bilgi aldı.



Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Ertürk, elim bir kaza sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 2 kişinin de yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Üretim tesisindeki kazanda ham maddenin sıkışması nedeniyle işçilerin müdahale etmesi sonucu, dışarıdan tıkanıklığı açmaya çalışırken bir patlama meydana gelmiş. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de sabırlar diliyorum. Yaralı kardeşlerimizden de iyi haberler bekliyoruz" dedi.



#ankara
#kazan
#kazan çimento fabrikası patlama
9 years ago