Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Cuma Namazı sonrası açıklamalar: Galata tarihi ana şahitlik etti

14:452/01/2026, Cuma
G: 2/01/2026, Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Netanyahu denilen bu firavunun yaptıkları yanına kar kalmayacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Netanyahu denilen bu firavunun yaptıkları yanına kar kalmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası kameralar karşısına geçerek Gazze'deki son durumdan ekonomiye, dış politikadaki kritik temaslardan yardım faaliyetlerine kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Galata'daki tarihi yürüyüşe değinerek "Netanyahu denilen bu firavunun yaptıkları yanına kar kalmayacak." dedi. Erdoğan ayrıca bölgedeki insani krizin ve Ukrayna savaşının çözümü için ABD Başkanı Donald Trump ile gerçekleştireceği kritik görüşmenin tarihini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Benim gerek sayın Putin'le gerek Zelenski gerek Trump'la görüşmelerim devam ediyor. Paris'te yine bir zirve olacak. Benim adıma Dışişleri Bakanım katılacak. Sayın Trump'la pazartesi akşamı yine bir görüşmemiz olacak. Rusya Ukrayna arasındaki konuları, Filistin'deki konuları da görüşme fırsatımız olacak." dedi..


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Galata'da tarihi ana şahitlik ettik. Filistin'i Gazze'yi yalnız bırakmadık. Filistin yalnız değil. Netanyahu denilen bu firavunun yaptıkları yanına kar kalmayacak. Çok mazlumun ahını aldı. Bu yavruların ahı onun yanına kar kalmaz. Konteyner göndermek istiyoruz müsaade etmiyor. Elimizde konteynerler var, gönderemiyoruz. Çadırlardan Filistinli kardeşlerimizi kurtarabilirdik. Er veya geç o mazlumları bu sıkıntıdan kurtaracağız. "


'TRUMP İLE PAZARTESİ GÖRÜŞECEĞİM'


"Benim gerek sayın Putin'le gerek Zelenski gerek Trump'la görüşmelerim devam ediyor. Paris'te yine bir zirve olacak. Benim adıma Dışişleri Bakanım katılacak. Sayın Trump'la pazartesi akşamı yine bir görüşmemiz olacak. Rusya Ukrayna arasındaki konuları, Filistin'deki konuları da görüşme fırsatımız olacak."


'2026 BAŞARILARLA DOLU BİR YIL OLACAK'


"(Ekonomi) 2026'ya olumlu anlamda girdik giriyoruz. 2026 başarılarla dolu bir yıl olacak."



#son dakika
#canlı
#recep tayyip erdoğan