|

Darbeye karşı Kazan sokakta: 6 ölü

Darbeye karşı sokaklara dökülen halka ateş açıldı. Ankara Kazan'da yaklaşık 8 bin kişi yürüyerek 4. Hava Jet Üs Komutanlığı önüne geldi. Darbeciler tarafından makinalı tüfeklerle ateş edilen halktan 6 kişi öldü 55 kişi yaralandı. Kazan İlçesinde bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda gece boyunca devam eden hareketlilik, devam ediyor.

Yeni Şafak
10:24 - 16/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:31 - 16/07/2016 Cumartesi
DHA

TAİ'den gece boyu uçakların kalktığı gözlenirken, toplanan yüzlerce vatandaşın üzerine ateş açıldığı belirtildi. Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ilçede 6 ölü, 55 kadar da yaralı olduğunu belirtirken, uçakların kalkışına engel olmak amacıyla tüm imkanların seferber edilerek elektriklerin kesildiğini söyledi.



Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kazan'da da halkın sokaklara döküldüğünü belirten Başkan Lokman Ertürk, "Sayın Cumhurbaşkanımızın hava limanında karşılanması konusunda genci yaşlısı yollara döküldü. Yaklaşık 8 bin Kazanlı, 4. Hava Jet Üs Komutanlığı önüne geldi, makinalı tüfeklerle ateş edildi. 55 yaralı var, 6 vatandaşımız öldü. Durumları ağır olan birçok hemşerrilerimiz şu an hastanelerde. İlçede sıkıntı, öfke var. Demokrakiye yapılan böyle bir ihaneti tüm Kazanlılar olarak asla kabul etmiyoruz. Tüm imkanları seferber edip, elektrikleri kesmek suretiyle uçakların yakıt ikmalinin önlenmesi amacıyla her türlü fedaraklığı yapmaya çalıştılar. Yaralı vatandaşlarımız arasında hayati tehlikesi olanlar var. Türkiye'ye yapılacak böyle bir ihanet konusunda tüm vatandaşlarımız 4. Ana Jet üs Komutanlığı önünde toplanırken, acımasızca makinalı ve ağır silahlarla tarandılar. Bunların da Türk askeri olması bizleri derinden üzdü" dedi.



4.Ana Jet Üs Komutanlığı önünde toplanan vatandaşlar, askerlerin havaya ateş açtığını belirtirken, tekbir sesleri getirerek içeriye yürümek istediklerini, çok sayıda yaralıların bulunduğunu belirttiler.



Ankara'yı bombalayan uçaklar buradan kalktı


Kazan Belediyesi'nde Temizlik İşleri görevlisi olan Hasan Yılmaz ise Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ile birlikte birlikte çeşitli yerlere atılan bombaların Kazan'da bulunan 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan gece boyu kalkan uçaklardan atıldığını söyledi. Yılmaz, "Gece boyu uçarlar buradan kalkış yaparken, toplanan yüzlerce vatandaşın askerlere 'bizim için yapıyorsanız, istemiyoruz. Uçakları kaldırtmayın" dedik. Bizlere türlü türlü bahaneler sundular. Halk, 'en büyük asker bizim asker' tezahüratları yaptı. Yüzleri maskeli olan askerlerin ellerinde silahlar vardı. Bunlar yüzlerce vatandaşın üzerine ellerindek tüfeklerle ateş açtılar. İnsanlar kaçışmaya başladı. Yere yatan insanlara kurşun atıldı. Bir çok kişi yaralandı, ölüler oldu. Cenazeleri nizamiyenin içine çektiler. Biz ölü ve yaralıları sonradan alabildik. Durmadan uçak kalkıyordu. Uçağın kalkmasına tepki gösteriyorduk. Üstümüzde, 4. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda bulunan askerler helikopter uçurmaya başladılar. Başkanımız itidal çağrısı yapıyorlardı, aldırış edilmedi, insanların üzerine ateş edildi" dedi.


#Ankara
#Kazan
#4. Hava Jet Üs Komutanlığı
8 yıl önce