|

Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz

10. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu’na telekonferansla katılan Hamas Lideri İsmail Haniye, “Dünya Müslümanları bilmeli ki, biz Filistinliler olarak davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Yeter ki, dünya Müslümanları bizim arkamızda durup, her anlamda desteklerini esirgemesin” dedi.

M. Şakir Saraç
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:11 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Halid Meşal
Halid Meşal

Filistin meselesi 10'ncu Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu'nda enine boyuna tartışıldı. Türkiye-Alemi İslam İlişkileri Merkezi ve Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen foruma video konfesans yöntemiyle katılan Hamas Lideri İsmail Haniye, 100 yılın anlaşmasını tanımadıklarını belirterek, "Taviz vermeyeceğiz. Dünya Müslümanları bilmeli ki, biz Filistinliler olarak davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Yeter ki, dünya Müslümanları bizim arkamızda durup, her anlamda desteklerini esirgemesinler. O bize yeter. Hakkımız olanlar için direniş ve mücadeleyi sonuna kadar sürdürerek, sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.


OMUZ OMUZA DİRENİŞ

Konuşmasına, “Kudüs ve Filistin konusunda öncü lider Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum” sözleriyle devam eden Haniye, “Stratejimiz bütün haklarımızı ve kazanımlarımızı yerel ve uluslararası düzeyde korumak. Filistin’de var olma hakkımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Direniş ve dönüş projesi ise bütün kesimleri kuşatarak ayrım yapmaksızın beraberce süren işgale karşı durmaktır. İnanıyorum ki, İslam dünyası hep beraber Filistin Direnişi’ne omuz vererek yüz yıllık siyonist projeyi durdurup mukaddes toprakları koruyacaktır” diye konuştu.

FİLİSTİN’İ KALPLERİNDE TAŞISINLAR

Hamas Hareketi eski Halid Meşal de forumda söz alan isimlerden biriydi. Meşal, son yıllarda Müslüman ülkelerde gerçekleşen savaş ve bunalımlara dikkat çekerek, "Filistin ve Kudüs'e olan dikkati azalttı. Biz elbette Müslümanlar kendi ülkelerinde bulundukları yerlerle de ilgilensinler ihya etsinler. Ancak benim ricam Filistin meselesini de aynı şekilde kalplerinde taşısınlar. Dünya'daki tüm müslümanlar kendi ülkelerinde İslam adına verdikleri mücadeleye omuz verirken aynı oranda Filistin ve Kudüs için Beytülmakdis için çalışsınlar" dedi.

Uluslararası Kudüs ve Filistin Destek Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekrem Adloni, “Gazze’de bir İslam Üniversitesi kurmayı hedefliyoruz. Böylece Filistin ve Kudüs için düşünce adamları, sanatçılar ve edebiyatçıları bir araya getireceğiz”dedi.

#. Beytülmakdis Kanaat Önderleri Forumu
#Filistin
#İsmail Haniye
#Halid Meşal
6 yıl önce