|

Değişimin önünü kesme planı

CHP, en iddialı olduğu büyükşehir olan İzmir’de hala adayını açıklamadı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kararını vermişken, yeniden aday olmak istediğini açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bütün planları alt üst etti.

Nur Banu Aras
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 02:16 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Kemal Kılıçdaroğlu
Kemal Kılıçdaroğlu

Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu’nu yeniden aday göstermeyeceği konuşulurken, CHP liderinin de İzmir için yeni planlar yaptığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, Ankara’da İzmir aday adayları ile görüşmeler gerçekleştiriyor. Son olarak Narlıdere Belediye Başkanı Abdul Batur ile görüştü. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde diğer aday adayları ile de görüşme yapacağı dillendiriliyor.

  • Kılıçdaroğlu’nun 31 Mart sonrası gelebilecek tepkileri en aza indirgemek için İzmir’de kendine yakın birini aday yapacağı ifade ediliyor. Mevcut belediye başkanı Kocaoğlu 24 Haziran’dan sonra başlayan olağanüstü kurultay sürecinde değişimden yana tavır almıştı. İzmir delegesinin büyük bir çoğunluğu da imza vermişti. Kılıçdaroğlu kendine yakın bir ismi aday göstererek delegeleri de kontrol altına almış olacak.

#CHP
#İzmir
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Aziz Kocaoğlu
5 yıl önce