|

Demirtaş: MHP aldığı oyu hak etmiyor

MHP'nin HDP'yi kast ederek "Sayın Öcalan diyenlerle nasıl koalisyon kurabiliriz" eleştirisini "Çok da ciddiye almıyorum" diyerek yanıtlayan Selahattin Demirtaş, "Aldıkları oyun hakkını veremeyen partilerle biz neyi tartışacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:50 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:59 - 22/06/2015 Pazartesi
Diğer

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş gazetecilerin sorularını yanıtladı.



"MHP'den koalisyon görüşmeleriyle ilgili sizi kastederek, 'Sayın Öcalan diyen bir Demirtaş'la nasıl bir koalisyon kurabiliriz, nasıl masaya oturabiliriz' şeklinde bir açıklama geldi. MHP'nin tavrı ve bu açıklamaları nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki soru üzerine açıklamalarda bulunan Demirtaş, "Çok da ciddiye almıyorum. Aldıkları oyun hakkını veremeyen partilerle biz neyi tartışacağız. Biz halktan oy almış, yüzde 13.02 oy almış, halkın iradesini temsil eden bir partiyiz. Kendileri meşruiyetini nereden alıyorlarsa biz de oradan alıyoruz. Bu tür saygısızca yaklaşımları halka karşı, halkın iradesine karşı yapılmış ciddi saygısızlıklar olarak değerlendiriyoruz. Ben çok da muhatap almıyorum" ifadesini kullandı.



Demirtaş, Parlamentoda MHP ile eşit milletvekili sayısına sahip olduklarına dikkati çekerek, "Herkes bu durumu bilerek konuşursa daha iyi olur. Biz hakaretle, küfürle cevap verecek bir parti değiliz. Böyle bir tarzımız, üslubumuz da yok. Herkes kendi seviyesiyle halkın huzurundadır, halkımız bunları takdir ediyor zaten" diye konuştu.




#hdp
#mhp
#koalisyon
9 yıl önce