|

Dev işbirliği

Süleyman Demirel Üniversitesi, Oxford Üniversitesi’yle işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında SDÜ, “Oxford Test of English” in Türkiye’deki ilk sınav merkezi olacak.

Yeni Şafak
04:00 - 12/02/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:09 - 11/02/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Süleyman Demirel Üniversitesi Oxford Üniversitesi’yle dev anlaşmaya imza attı. Anlaşma kapsamında SDÜ, “Oxford Test of English” in Türkiye’deki ilk sınav merkezi olacak. SDÜ Yabancı Diller Yüksekokulu  ve Oxford University Press arasında anlaşma imzalandığını anlatan  Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, “Kamu üniversiteleri arasında bu anlaşmayı gerçekleştiren tek kurumuz. Üniversitemiz bu sayede TOEFL, IELTS, PTE gibi uluslararası geçerliği olan ve Oxford Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen sınavlarda önemli bir merkez olacak” dedi. 

SERTİFİKALAR ULUSLARARASI ALANDA GEÇERLİ 

İmzalanan anlaşmaya göre artık SDÜ’de yabancı dil öğretimi niteliğinin Avrupa standartlarında olması hedefleniyor. Öğretim görevlileri her yıl belli aralıklar içinde SDÜ öğretim elemanlarına kurslar verecek. Bu kurslarda başarılılara uluslararası geçerliliği sahip bir sertifika verilecek.  
#Süleyman Demirel Üniversitesi
#Oxford Üniversitesi
#Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu
9 yıl önce