|

Diyarbakır'da çöp konteynerinde patlama meydana geldi

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir çöp konteynerinde patlama oldu. Valilik patlamanın piknik tüpüyle güçlendirilmiş EYP düzeneği nedeniyle meydana geldiğini bildirdi.

Yeni Şafak
20:33 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 20:34 - 27/01/2018 Cumartesi
AA
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv
Diyarbakır'da bir çöp konteynerinde patlama oldu.

Merkez Yenişehir ilçesi Yenişehir Mahallesi Ekinciler Caddesi'nde bulunan bir çöp konteynerinin içinde patlama meydana geldi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgede geniş güvenlik önlemi alarak konteynerde inceleme yaptı. Patlamaya, konteynere bırakılan piknik tüpünün neden olduğu tespit edildi.

Yaralanma ya da can kaybının yaşanmadığı olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Valilikten açıklama

Diyarbakır Valiliği patlamayla ilgili yaptığı açıklamada patlayıcının EYP olduğunu belirtti.

Valililiğin açıklaması şu şekilde:


  • 27 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 18.10 sıralarında ilimiz Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi ile Lise Caddesi kesişiminde Valilik binası civarında bulunan çöp konteyneri içerisinde patlama meydana gelmiştir.
  • Konuyla ilgili olarak olay yerinde güvenlik görevlilerimizce yapılan ilk incelemede; patlamanın piknik tüpüyle güçlendirilmiş EYP düzeneği nedeniyle meydana geldiği anlaşılmıştır.
  • Olay nedeniyle herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamış olup, vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti ile şehrimizin huzurunu bozmaya dönük bu patlamayı gerçekleştirenlerin yakalanması için güvenlik kuvvetlerimiz tarafından gerekli çalışmalara ivedilikle başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
#Diyarbakır
#Yenişehir
6 yıl önce