|

Doğu Akdeniz’de kararlılık mesajı

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum yönetiminin Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon faaliyetleri karşısında, Doğu Akdeniz'de kendi kıta sahanlığındaki hak ve menfaatlerini korumaya devam ederken, KKTC ile gerekli adımları atmaya da kararlı olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:57 - 12/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi, Akdeniz'de doğalgaz kaynakları arıyor.
Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Araştırma Gemisi, Akdeniz'de doğalgaz kaynakları arıyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Kıbrıs Adası'nın ortak sahibi olan Kıbrıs Türklerinin doğal kaynaklar üzerindeki asli haklarını hiçe sayan Rum yönetiminin, Türkiye'nin tüm uyarılarına rağmen Doğu Akdeniz'de tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çekildi.

Açıklamada, Rum yönetiminin sözde münhasır ekonomik bölgesindeki 3 numaralı parselde çalışmalara başlanmasının amaçlandığının görüldüğü belirtilerek Kıbrıs Türk halkının bu konudaki haklı endişelerini paylaşan KKTC Dışişleri'nin yaptığı açıklamayı da desteklediğinin altı çizildi.

Açıklamada, ortaya çıkabilecek durumun tek sorumlusunun Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir kapsamlı çözümün tesisi için çaba sarf etmesi gerekirken Ada'nın yegane sahibi gibi davranmaktan vazgeçmeyerek ısrarla tek taraflı hidrokarbon faaliyetlerine devam eden Kıbrıs Rum tarafı olacağı ifade edildi.

#Kıbrıs Rum
#Ankara
#KKTC
6 yıl önce