|

e-Okul not girişi kapandı mı?

e-Okul VBS giriş sayfasına öğretmenlerin not girişi kapandı. Artık öğretmenler bundan sonra e-Okul'da notlarda düzeltme yapamayacak. e_okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) ile ders notları, takdir teşekkür hesaplama görüntülenebilecek. e-Okul VBS girişi nasıl yapılır? Takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
10:00 - 17/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 10:59 - 17/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
e-Okul VBS uygulamasıyla takdir ve teşekkür hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz.
e-Okul VBS uygulamasıyla takdir ve teşekkür hesaplamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

2018-2019 eğitim-öğretim yılı yarı yıl tatiline sayılı günler kaldı. Milyonlarca öğrenci, ders notlarını, takdir teşekkür hesaplamasını e-Okul VBS üzerinden kontrol edebiliyor. Öte yandan e-Okul'da öğretmenlerin not girişi kapandı mı merak konusu oldu. İşte e-Okul'a giriş, takdir teşekkür hesaplama, notları öğrenmeye ilişkin detaylar...

e-Okul not girişi ne zaman kapanacak?

Karne gününün yaklaşmasıyla birlikte VBS not girişinin kapanış tarihine yönelik araştırmalar başladı. e-Okul VBS sisteminde, öğretmenlerin birinci dönem notlarını girmek ve düzeltme yapmak için verilen süre doldu. Öğrenci ve veliler ise not bilgilerini görüntülemek için e-Okul'a giriş yapabiliyor.


E-Okul girişi nasıl yapılır?

e-Okul giriş işlemi için ilk olarak resmi internet sitesi olan "
" adresine girilmeli.

Sisteme giriş yapabilmek için öğrencinin T.C. kimlik numarası ile okul numarası giriş yapıldıktan sonra 4 haneli güvenlik kodu da kutuya girilmelidir.

Girişi butonuna bastığımızda e-Okul veli bilgilendirme sistemine girmiş olacağız.


Sağ kısımda bulunan "Öğrenci T.C. Kimlik Numarası" ve "Öğrenci Okul Numarası" bilgileri eksiksiz ve doğru şekilde girildikten sonra ikinci aşama ekrana gelecek.

e-Okul'da takdir teşekkür hesaplama

e-Okul giriş sistemi ile takdir teşekkür hesaplamasının nasıl yapıldığını öğrenciler merak ediyor. Takdir teşekkür hesaplama ile 4., 5., 6., 7. ve 8. sınıf ile tüm lise (9., 10., 11., 12. sınıf) öğrencilerinin ağırlıklı puan ortalamasını ve alacağı başarı belgesini öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek.


  • Buna göre, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70'ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden, 70 ile 84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, orta öğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirecek.

e-Okul'da hangi bilgiler öğrenilir?

Not bilgisi:
Sınav sonuçları, öğretmenler tarafından sisteme yüklendikten sonra kontrol edilebilir.
Devamsızlık bilgisi:
Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği güncel olarak görülebilir.
Haftalık ders programı:
Hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir.
Şube not ortalaması:
Sınav sonucunda şubenin not ortalaması ile öğrencinin notu karşılaştırılarak, sınıf içerisindeki genel durumu kontrol edilebilir.
Bu bilgiler dışında;
diploma puanı, dönem sonunda alınan belgeler, okunan kitaplar, pansiyon devamsızlık bilgisi, pansiyon izin bilgisi, pansiyon yemek menüsü
ve
pansiyon zaman çizelgesi
ne de e-Okul VBS üzerinden ulaşılabilir.

#e-Okul
#MEB
5 yıl önce