|

e-Okul üzerinden takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır?

Takdir ve teşekkür nasıl hesaplanır? sorusunun cevabını, 15 tatilin (sömestr) yaklaşması az bir zaman kala öğrenciler merak etmeye başladı. e-Okul VBS'ye giriş yapan öğrenciler, yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenip takdir ve teşekkür hesaplaması yapabiliyorlar. 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencileri için, e-Okul'dan takdir ve teşekkür hesaplama ekranına haberimizdeki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
08:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 10:28 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?
Takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır?
15 tatilin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler
takdir-teşekkür nasıl hesaplanır
merak ediyor. Yazılı ve sözlü sonuçlarını öğrenen öğrenciler, takdir teşekkür hesaplamasına e-Okul üzerinden ulaşabilirler.
21 Ocak'ta okullar yarı yıl tatiline girecek ve öğrenciler karneleri alacak. Derslerinde belli bir başarıyı yakalayan öğrencilere takdir veya teşekkür belgesi verilecek. 15 tatile sayılı günler kala veliler ve öğrenciler ise durumlarını öğrenebilmek adına e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapıyor. Peki e-Okul üzerinden karne noktalarını gören öğrenciler takdir ya da teşekkür mü alacaklar öğrenebilecek.
İşte 4,5,6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. sınıflar için takdir ve teşekkür hesaplama.

Takdir teşekkür hesaplama işleminde yeni dönem


Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) yapılan yeni düzenleme ile liselerde okuyan ve devamsızlık yapmayan öğrenciler için yeni bir ödül mekanizması hayata geçirilecek. Bu kapsamda, öğrencilerin teşekkür, takdir ve üstün başarı belgesi almaları için başarı ortalamalarının yanında özürsüz devamsızlık sürelerinin 5 günü geçmemesi gerekecek.

  • Buna göre, okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması
    70'ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden, 70 ile 84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi
    , orta öğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirecek.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) girişi nasıl yapılır?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) giriş için birçok erişim yöntemi bulunmaktadır. Masaüstü bilgisayarla sağlanabilen erişimin yanı sıra cep telefonlarında yer alan tarayıcılar, tabletler ve Milli Eğitim Bakanlığı'na ait olan mobil uygulama üzerinden de giriş yapılabilmektedir.

TC Kimlik Numarası ve öğrenci numarasıyla kolayca giriş yapılabilen E Okul sisteminde, öğrenciye ait sınıf ve şube bilgilerine hakim olmak da önem arz ediyor. Sistem, sınıf, şube, doğum yeri gibi güvenlik sorusu sorabilmektedir.

Mobil E-Okul sisteminde veliler, Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

#E-Okul
#Takdir belgesi
5 yıl önce