|

Edepsiz slogana re'sen soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, CHP'nin TBMM grup toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganlara ilişkin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan re'sen soruşturma açıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2016 Cuma
Güncelleme: 22:39 - 26/05/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Basın Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin 24 Mayıs'taki grup toplantısındaki konuşması sırasında, bir grup CHP'linin alkışlar eşliğinde slogan atarak, Erdoğan'a hakaret ettiğine ilişkin haberler üzerine resen soruşturma başlattı. Soruşturmanın, milletvekilleri hariç slogan atan CHP'liler hakkında açıldığı öğrenildi.



AK PARTİ'DEN İKİ SUÇ DUYURUSU


CHP grup toplantısındaki sloganlara ilişkin AK Parti de harekete geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti, parti yönetici ve mensuplarını hedef alan sloganları karşı AK Parti Genel Merkezi adına Genel Sekreter Abdulhamit Gül ve Parti Grubu adına Başkanvekilleri Naci Bostancı, İlknur İnceöz, Bülent Turan ve Coşkun Çakır “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” ve “kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret” suçlarından ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu.


#Cevat İşlek
#CHP
#Hakaret
8 yıl önce