|

Elvan: Artık makamda oturma yok

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Mersin'deki her bir projenin bizzat takipçisi olacağını belirterek, "Tüm bölge müdürlerimiz, il müdürlerimiz yoğun bir çalışma temposu içine girecekler. Artık makamda çok fazla oturma yok, herkes arazide olacak. Yoğun bir şekilde arazide mesailerini harcayacaklar" dedi.

Yeni Şafak
17:23 - 15/12/2015 Tuesday
Güncelleme: 15:27 - 15/12/2015 Tuesday
IHA

Bir dizi ziyarette bulunmak üzere seçim bölgesi Mersin'e gelen Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Suphi Öner Öğretmenevi'nde, yatırımcı bölge müdürleri ve il müdürlerinden, devam eden projeler ve planlanan yatırım projeleri hakkında brifing aldı.


Toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Elvan, DSİ Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Karayolları Bölge Müdürlüğü, Gümrük Bölge Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü yetkililerinden, devam eden yatırımlarla ilgili olarak kapsamlı bir şekilde bilgi aldığını söyledi. Bölge müdürlerinin, projelerle ilgili aksayan bir problem olup olmadığını kendilerine aktardığını ve görüşlerini bildirdiğini kaydeden Elvan, "Biz de gereken talimatları verdik. Burada şunu özellikle ifade etmek istiyorum; hiçbir projemizde şu an itibariyle her hangi bir aksama söz konusu değil. Yatırımlarımız normal sürecinde, aksamadan devam ediyor. Diğer taraftan proje aşamasında olan bazı yatırımlarımız var. Bunların da önemli bir kısmının projeleri tamamlanmak üzere. Projeleri tamamlanır tamamlanmaz da ihale hazırlıkları yapılacak. Örnek olması açısından söylüyorum. DSİ'nin şu anda devam eden 16 gölet projesi var, belki biri hariç 15 gölet projemizin tamamı 2016 yılında hizmete girecek. Tüm yatırımlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Karayollarına ait yatırımlarımız, DSİ'ye ait yatırımlarımız, Sağlık Bakanlığı'na ait yatırımlarımız devam ediyor" diye konuştu.



150 yataklı Mezitli Devlet Hastanesi'nin yeri ile ilgili yaşanan problemin de çözüldüğünü, dolayısıyla Mezitli Devlet Hastanesi'nin yapımı konusunda herhangi bir engelin de kalmadığını duyuran Elvan, "Bunun yanında ihalesi yapılan yatırımlarımız var. Tarsus Devlet Hastanesi gibi. Yine devam eden merkezdeki Şehir Hastanesi gibi projelerimiz var. Herhangi bir aksama, sıkıntı söz konusu değil. Çalışmalar gayet iyi gidiyor" ifadelerini kullandı.



"TAKİPÇİSİ OLACAĞIM"


Mersin'deki tüm projelerin bizzat kendisinin takipçisi olacağını vurgulayan Elvan, şöyle devam etti:



"Bu verilen brifinglerle ilgili gerekli notları arkadaşlarımız aldılar, gerekli talimatları verdik. Bunların her birinin takipçisi olacağım, bir aksama söz konusu olduğu takdirde ilgili bölge müdürleri Sayın Valimiz ile temas kuracaklar ve Valimiz de gereken çalışmaları yapacak. Eğer Sayın Valimiz de tıkanırsa, problemin çözümünde ben devreye gireceğim. Şu an itibariyle gayet olumlu tablo var. Ben son derece mutluyum. Çalışmalarımız devam ediyor. Tabii ki, bazı projelerimizde hukuki bazı süreçler var. Bu yasal süreçlerin tamamlanması gerekiyor. Bunları arkadaşlarımız tamamlamaya çalışıyorlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir ekip işi. Sayın Valimiz koordinesinde tüm bölge müdürlerimiz, il müdürlerimiz yoğun bir çalışma temposu içine girecekler. Artık makamda çok fazla oturma yok, herkes arazide olacak. Yoğun bir şekilde arazide mesailerini harcayacaklar. İnşallah bu projelerin tamamlanmasıyla Mersin çok iyi bir konuma gelecek. Mersin çok daha fazlasını hak ediyor. Bunu birlikte başaracağız."

#Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan
#Mersin
#Suphi Öner Öğretmenevi
#DSİ Bölge Müdürlüğü
#Orman Bölge Müdürlüğü
#Karayolları Bölge Müdürlüğü
#Gümrük Bölge Müdürlüğü
#Sağlık İl Müdürlüğü
8 years ago