|

Emekliye yüzde 5 refah payı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklisi maaşlarına, yüzde 37,56 enflasyon farkına ilaveten yüzde 5 ek zam yapılacağını açıkladı. Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, "SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024'ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6'ya yükseliyor" dedi. Erdoğan, memur, SSK ve Bağ-Kur ayrımı yapmadan tüm emeklilerimizin yıllık maaş artış oranlarının önümüzdeki temmuzda eşitleneceğini kaydetti. Erdoğan, emekli maaşı alt sınırının da 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıldığını söyledi.

04:00 - 17/01/2024 Çarşamba
Güncelleme: 01:58 - 17/01/2024 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yüzde 5 ek zam kararı aldıklarını belirterek en düşük emekli maaşının 10 bin liraya çıkarıldığını açıkladı. Kabinede alınan kararla 2024’ü ‘Emekliler Yılı’ ilan ettiklerini belirten Erdoğan, “Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz” dedi. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün Külliye’de toplandı. Saat 14.35’te başlayan toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özetle şunları söyledi:

STRATEJİMİZ ‘TERÖRİSTAN’ PLANLAYANLARI RAHATSIZ ETTİ

* Güvenlik birimlerimize, yanında, yöresinde, arkasında kim olduğuna bakmadan tespit ettikleri tüm terör unsurlarını yok etme talimatı verdik.

* Öncelikle şu hususun altını tekrar çizmek istiyorum, Türkiye’nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı terörü kaynağında bertaraf etme stratejisi, en çok bölgemizde bir ‘teröristan’ kurma hesabı yapanları rahatsız etmiştir. Bu rahatsızlık farklı yol ve yöntemlerle defalarca dışa vurulmuştur.

* Türkiye başarılı sınır ötesi operasyonlarıyla toprakları üzerinde ameliyat yaptırmayacağını çok açık ve net göstermiştir. Bu da özellikle haritaları değiştirmekten, bunu sürekli gündemde tutanların bölgemize yeni Sevr dayatmasında bulunanların hesabını altüst etmiştir. Şu an üzerinde durulması gereken asıl husus, sınır ötesi operasyonların nasıl daraltılacağı, bu bizim gündemimizde yok, nasıl genişletileceğidir. Yarım kalan işlerin ne zaman ve nasıl tamamlanacağıdır.

* Irak’ta veya Suriye’de eli kanlı caniler var oldukça bizim de içimiz rahat etmeyecektir.

* Emperyalistlerin ‘teröristan’ kurma planları masada oldukça, hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz.

KİMİN NE DEDİĞİNE BAKMADAN YENİ ADIMLAR ATACAĞIZ

* Bu bölgede yaklaşık 40 yıldır milletimizin canını yakan terör eylemlerinin kaynağı durumundaki Kuzey Irak dağlarının her karışını güvenli hale getirene kadar bu bölgedeki harekatlarımız sürecektir.

* Aynı şekilde Suriye’de Tel Rıfat’tan Aynülarap’a, Haseke’den Münbiç’e kadar, bu hatta sinsi niyetlerle kurulmuş terör yuvalarının tamamını darmadağın etmeden durmayacağız. Bilindiği gibi geçmişte buralarla ilgili ülkemize verilmiş ancak tutulmamış sözler vardır. Madem bize verilen sözler yerine getirilmiyor, öyleyse Türkiye’nin kendi güvenliği için gerekli tedbirleri almasına kimse itiraz edemez. İnşallah önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine, hangi tehditleri savurduğuna, hangi hesaplar içinde olduğuna bakmadan bu doğrultuda yeni adımları muhakkak atacağız.

MEMUR VE İŞÇİ EMEKLİSİNE EŞİT ARTIŞ

* Bütçe imkanlarımızı zorlama pahasına da olsa emeklilerimizi asla darda bırakmıyoruz. 2024 yılının ilk 6 ayı için memur emeklisi aylıklarında yüzde 49,25, SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarında ise yüzde 37,57 artış oldu. Bu farklı artışların emeklilerimizde yol açtığı rahatsızlıkları gördüğümüz için emeklilerimizin aylıklarındaki artışı birbirine yakınlaştıracak yeni bir adım atıyoruz. Nispeten daha düşük artış alan SSK ve Bağ-Kur emeklisi aylıklarına ilave yüzde 5 daha artış yapacağımızın müjdesini buradan vermek istiyorum. Böylece SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin Ocak 2024’ten itibaren 6 aylık artış oranı yüzde 42,6’ya yükseliyor. Önümüzdeki temmuz ayındaki artışlarla birlikte emeklilerimizin hepsi yaklaşık aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır.

* Sosyal devlet ilkemiz gereğince uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

* İnşası ve çevre düzenlemesi tamamlanan deprem konutlarının teslimatına inşallah çok yakında başlıyoruz.

* Dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefimize ulaşana kadar çalışmaya devam edeceğiz.

Piyasa Atatürkçüleri endişelendi

Erdoğan, terör örgütünü uzantılarıyla birlikte yok edeceklerini belireterek “Terörle mücadeleyi siyaset üstü olarak görerek destek veren Cumhur İttifakı’ndaki ortaklarımız başta olmak üzere tüm siyasi partilere şükranlarımı sunuyorum. Bozgunculuk yapanları ise maşeri vicdana emanet ediyorum” dedi. “2023 senesi Cumhuriyetimizin 100. yılı olması nedeniyle tarihimizde daha önemli yere sahip” diyen Erdoğan, “Özellikle İstanbul Boğazı’nda yapılan 100 savaş gemimizin geçit töreni hafızalara kazınmıştır. Düzenlenen etkinlik Türkiye karşıtları kadar piyasa Atatürkçülerini de endişelendirmiştir. Bir süredir gündemde tutulmaya çalışılan konular hazımsızlığın geçmediğini göstergesidir. Ülkemizdeki kimsenin cumhuriyetle ilgili tereddütü yoktur” diye konuştu.



#Recep Tayyip Erdoğan
#Emekli Zammı
#Ekonomi
#Terör
#Siyaset
4 ay önce