|

En büyük aşk vatan

Jandarma Genel Komutanlığı, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla “En büyük aşk, vatan” klibi hazırladı. Kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenilen klip, sosyal medyanın da gündemine oturdu. Ünlü isimler aynı sloganla Mehmetçik'e destek mesajlarıyla selam yolladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:04 - 15/02/2018 Perşembe
Yeni Şafak
“En Büyük Aşk Vatan” sloganı sosyal medya kampanyasına dönüştü.
“En Büyük Aşk Vatan” sloganı sosyal medya kampanyasına dönüştü.

Jandarma Genel Komutanlığınca, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla “En büyük aşk, vatan” klibi paylaşıldı. Komutanlığın sosyal medya hesaplarından paylaşılan klipte, Jandarma personelinin zorlu kış şartlarında yürüttüğü operasyonlardan görüntüler yer aldı. “Tereddüt, korku, engel, zorluk, karanlık bilmeyiz. Biz, fedakarlığı, cesareti, mücadeleyi biliriz. Biliriz, en büyük aşkın vatan olduğunu” ifadelerine yer verilen klip, çok sayıda kişi tarafından beğenildi.

ÜNLÜ İSİMLERDEN 'EN BÜYÜK AŞK VATAN' MESAJLARI

“En Büyük Aşk Vatan” sloganı sosyal medya kampanyasına dönüştü. Ünlü isimler de bu paylaşımlara destek vererek, Afrin’de görev yapan Mehmetçik’e sevgi ve destek mesajları yolladı. Sevdiğini, annesini, babasını, evlatlarını geride bırakarak vatan aşkıyla Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan Mehmetçik’e sevgi ve destek mesajları yağdı. Şenol Güneş, Ahmet Nur Çebi, Hakan Ural, Hasan Şaş, Olcay Şahan,Emre Belözoğlu, Ekin Olcayto, Bülent Ülgen, Bilgehan Demir, Ceyhun Fersoy, İsmail Baki Tuncer, Osman Tanburacı, Emre Tilev, Mehmet Yılmaz, Vagner Love, Fabri, Cenk Sarıkaya, Gülşah Şahin, Mehmet Pala, Cem Uçan, Özgür Özgülgün gibi spor, sanat, televizyon camiasının ünlü isimleri Mehmetçik’e selam yolladı.


BUGÜN 14 ŞUBAT SEVDİĞİM, AFRİN’DEYİM

Adana Büyükşehir Belediyesince de 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Mehmetçik’in vatan sevgisini ve sevdiklerine duyduğu özlemi anlatan klip paylaşıldı. Klibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sanat Danışmanı Mahmut Tülek yönetti. Zeytin Dalı Harekatı’na katılan bir askerin sevdiğine yazdığı mektubun, terörle mücadele görüntüleri eşliğinde seslendirildiği klipte, belediyede görevli zabıta Güngör Çubuk ile Karaisalı Belediyesinde memur olan Aslıhan Öz rol aldı. Klipte, askerin mektubundaki “Bugün 14 Şubat sevdiğim/ Afrin’deyim, sensizim ama üzgün değilim/ Sevgililer Günü’n kutlu olsun sevdiğim/ Çok yakında…/Çok yakında zaferlerle döneceğim” dizeleri ile Mehmetçik’in vatan sevgisini ve sevdiklerine duyduğu özlem anlatıldı.


Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli askere nikah sürprizi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla düzenlenen nikah töreninde, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli olan Uzman Çavuş Orkun Can Bakılan da dünya evine girdi. Belediye tarafından ilçe meydanında düzenlenen toplu nikah töreninde, çiftlerin nikahını Belediye Başkanı Bülent Kantarcı kıydı. Balıkan, TSK tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde yürütülen Zeytin Dalı Harekatı’nda görevli olan Uzman Çavuş Orkun Can Bakılan da nikah için Çaycuma’ya izine geldiğini ve kutlamanın kendilerine bir sürpriz olduğunu, nikah töreninden 10 gün sonra tekrar görevine döneceğini kaydetti. Balıkan, “Çok mutluyum. Yaklaşık 8 yıldır evlenmenin hayalini kurduğum Eda’mla evlendim. Allah bundan sonra bizi bir yastıkta kocatsın diyorum. Yaklaşık 4 yıldır askerim. Evlenmek için izine geldim. Allah nasip ederse 10 gün sonra tekrar görevimin başına döneceğim” dedi. Eda Güney ise hayatının en mutlu gününü yaşadığını belirterek, “Çok mutluyum. Her zaman eşimin yanındayım. Mesleğini ikimiz birlikte göğüsleyeceğimize inanıyorum. Ona her zaman destek olacağım ve her zaman yanındayım” diye konuştu.


Mehmetçik’e güllerle koştular

Amasya Anadolu Lisesi öğrencileri, Amasya İl Jandarma Komutanlığı’na giderek askerlere çiçek verdi. Tek tek kucaklaştıkları askerlere moral veren öğrencilerden İsmail Ün, “Biz vatan aşkını asker ağabeylerimizden, şehitlerimizden öğrendik. Bu milletin, bu vatanın sevgilileri onlardır” dedi. Aydın’da Efeler Halide Hatun İlkokulu ana sınıfı öğrencileri de İl Jandarma Komutanlığını ziyaret etti.


Şehitlik ziyareti

14 Şubat Sevgililer Günü’nde, şehitlikler ziyaretçilerle doldu. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı da Cebeci Şehitliği’ni ziyaret etti. Burada şehit aileleriyle bir araya gelen gaziler, kabirlere karanfiller bıraktı. Şırnak’ın Silopi ilçesinde şehit olan Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş’ın annesi Nezahat Yavaş, “Askerlerimize, polislerimize hep dua ediyorum. Çocuğum şehit oldu ama 3 torunum var. Hepsini vatan, millet aşkıyla yetiştiriyorum. Hepsi vatana, millete feda olsun” dedi.


Bağış yağdı, site kitlendi
Türkiye’nin Afrin’e yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı’nın 26’ncı gününde, binlerce vatandaş Mehmetçik Vakfı’na bağış yaptı. Vakfın internet sitesi de yoğunluktan dolayı kilitlendi. Mehmetçik Vakfı tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Şehit ve gazi Mehmetçik ailelerine destek, çocuklarının geleceğine umut olmak için “Mehmetçik yazıp 2582’ye SMS atarak 10 TL bağışta bulunabilirsiniz.
‘den nakit olarak ve banka şubelerinden yapacağınız bağışlarla da Mehmetçik Vakfı’na destek olabilirsiniz” ifadeleri yer aldı.
#Mehmetçik
#TSK
#Afrin
#Vatan
6 yıl önce