|

Erdoğan, Putin ile TSK konvoyuna saldırıyı görüşecek

Bakanlar Kurulu sonrasında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin konvoyuna Suriye'nin İdlib kentinde hava saldırısı düzenlenmesini Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşeceğini söyledi.

19:15 - 21/08/2019 Çarşamba
Güncelleme: 23:32 - 21/08/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Külliye'deki Bakanlar Kurulundan sonra açıklamalar yaptı:

Gecikmeleri kabul etmiyoruz

ABD ile güvenli bölge konusunda mutabakata varıldı. Ana çerçevede mutabık kaldık. İlgili birimlerimizin görüşmeleri devam ediyor. Münbiç yol haritasında yaşanan gecikmeleri kabul etmemiz mümkün değil.
Tepkilerimizi ilettik

İdlib'de konvoyumuza yapılan saldırıya ilişkin tepkilerimizi Rus tarafına ilettik. Önümüzdeki günlerde Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir telefon görüşmesi olacak.

Gözlem noktalarının kapatılması söz konusu değil

9. gözlem noktasının kapatılmasının veya başka noktaya kaydırılmasının söz konusu olmadığını belirten Kalın, "Sadece 9. gözlem noktası değil tüm gözlem noktaları bulundukları yerde faaliyet göstermeye devam edecek. Bu konuda yapılan anlaşmalar, alınan kararlar var. Kaydırmak veya kapatmak yerine aksine güvenlik önlemlerini arttıracağız" dedi.

Keyfi olarak alınan kararlar değildir

Belediye Başkanlarının görevden alınması hükümetin ya da İçişleri Bakanlığımızın keyfi olarak aldığı kararlar değildir. Seçimlerin namusunun korunması, vatandaşın verdiği oyun demokratik kurallar çerçevesinde hayata, siyasete, yönetime yansıtılması için bu tedbirlerin alınması kaçınılmazdır.

Aynı partiden ya da benzer siyasi görüşe sahip başka belediyeler de var ama buralarda doğrudan suça karışma, terör örgütüne yardım yataklık etme, destek olma gibi bir suç hasıl olmadığı için bunlarla ilgili bir tedbir, tasarruf söz konusu olmamıştır.

Güvenli Bölge Türkiye'nin kontrolünde olmalı

Kontrolün bizde olması için önemli adımlar atıldı. Güvenli bölgede terör örgütleri için güvenli bölge yada güvenli geçiş alanı olmaması için kontrolün Türkiye'de olması şart. Bizi işgal etmiş gibi gösteriyorlar. öyle bir durum yok. Yerel yönetim işlevini yapıyor görevini yerine getiriyor. Herkes kendi işini yapıyor. Yönetime bizim hiç bir müdahalemiz yok. Bölgede fiili olarak gayet iyi kontrol sağlıyoruz.

Enflasyon daha da düşecek

Önümüzdeki aylarda enflasyonda belirgin bir düşüşün yaşanmasını öngörüyoruz. Bunun istihdama da olumlu yansımaları olacaktır. Ekonomi ekibimizin dengeleme politikası çerçevesinde pozitif ilerlemeye devam ediyor. İhracatımız 180 milyar dolara dayandı. Turizm alanında gelişmeler kamuoyunun malumu. Cari açıkta ciddi bir düşüş olduğunu ifade edebiliriz.
İmara açmak söz konusu değil

Yangında hasar gören alanlar imara açılması Anayasa'ya aykırıdır. Böyle bir şey asla söz konusu değildir. Bakanımızın kapsamlı bir sunumu oldu. Hem bakanlık olarak hem de toplumun farkındalığının artırılması konusunda adımlar atılacağını söylemek isteriz. Bir kısmının kasıtlı yapılması ihtimali her zaman vardır.




#Bakanlar Kurulu
#İbrahim Kalın
#İdlib
#TSK
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Putin
#Güvenli Bölge
#Gözlem noktası
#Enflasyon
#Yangın
#Belediye Başkanlarının görevden alınması
#Münbiç
5 yıl önce
default-profile-img