|

Erdoğan’dan Afrin mesajı: Kuşatılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı’nın önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde ilerleyeceğini belirterek, Afrin şehir merkezinin kuşatılacağını söyledi. Erdoğan, "Böylece hem dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek hem de terör örgütünün pazarlık imkanı kalmayacak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:57 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Erdoğan, çiftçilerle buluşmasında kürsüye zeytin dalıyla çıktı.
Erdoğan, çiftçilerle buluşmasında kürsüye zeytin dalıyla çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında, Zeytin Dalı Harekatı’nın hem güvenlik güçlerinin hayatını riske atmamak hem sivillere hassasiyetle hareket edildiği için yavaş ilerlediğini belirtti. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GÜVENLİ OLMASI İÇİN

Şu ana kadar bin 715 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 32 şehidimiz, Özgür Suriye Ordusu’ndan da 60’ı aşkın şehit var. Harekat yavaş ilerliyor görülebilir. Ama şu gerçeği kimsenin unutmaması lazım. Biz oraya önümüze geleni yakıp yıkmak için gitmedik. Biz orayı halen ülkemizde yaşayan yüz binlerce bölge halkı için güvenli ve yaşanılabilir bölge olabilmesi için bu hale getirmek için girmiş bulunuyoruz.

İRTİBATLARI KESİLECEK

Aynı şekilde sahada belirli hazırlıkların da yapılması zaman alıyor. Önümüzdeki günlerde çok daha hızlı bir şekilde Afrin şehir merkezinin kuşatmasına geçilecektir. Böylece hem şehre ve bölgeye dışarıdan gelen yardımların önü kesilecek hem de terör örgütünün kimseyle pazarlık yapabilme imkanı kalmayacaktır.

Birileri Osmanlı tokadının ne olduğunu soruyormuş. Merak ediyorlarsa buyursunlar Afrin’e gelsinler. Bu tokadın, hak edenden başka kimseye atılmadığını da sorup soruşturup öğrensinler. Dikkat ederseniz bu harekattan sonra ülkemizin içindeki DEAŞ kaynaklı saldırılar da adeta ortadan kalktı. Afrin’de, İdlib’de de, Münbiç’te de aynısı olacaktır. Tel Abyad’dan Kamışlı’ya kadar sınırlarımız boyunca her yerde aynısı olacaktır. Hem oralardaki kardeşlerimizin geleceği hem de kendi güvenliğimiz için tek bir terörist kalmayıncaya kadar, şu veya bu şehirle sınırlı olmaksızın bölgenin tamamındaki mücadelemiz sürecektir.

DİYALOĞA AÇIK OLACAĞIZ

Diyalog yollarını kapatmayı da asla düşünmüyoruz. Geçtiğimiz günlerde pek çok muhatapla, çeşitli seviyelerde görüşmeler yapıldı, yapılıyor. Önümüzdeki dönemde de bu görüşmeler sürecektir. Aynı şekilde sahadaki operasyonlarımızı da kesintisiz devam ettireceğiz. Öte yandan sadece belli bir kesimle değil, Suriye meselesinin tüm taraflarıyla kesintisiz iletişim halinde olmaya çalışıyoruz. Sözün gücünü en iyi biz biliriz.

  • Bedelini çok ağır öderler
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam saatlerinde Afrin'e girdiği iddia edilen rejim yanlısı teröristlerle ilgili sert mesajlar verdi. Külliye'de ağırladığı Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov ile düzenlediği ortak basın toplantısınnda soruları cevaplandıran Erdoğan, şunları kaydetti: Bugün (dün) akşam saatlerine doğru oradaki Şii milis güçlerinin bazı pikaplarıyla on kadar, Afrin'e doğru bir hareketliliği tespit edilmiş fakat daha sonra top atışları yapılınca geri dönmek durumunda kaldılar ve o dosya da o şekilde şimdilik kapanmış vaziyette. Dün gerek Sayın Putin gerekse Sayın Ruhani ile yaptığımız görüşmelerde, bu konularda da zaten mutabakatımız var. Maalesef bu tür terör örgütlerinin bazen biliyorsunuz kendilerine göre aldıkları kararlarla attıkları yanlış adımlar oluyor. Bunlara tabii fırsat vermemiz mümkün değil. Bunun bedelini de çok ağır öderler.
İsmi belli oldu: Cumhur ittifakı

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, İttifak Komisyonunun çalışmalarını tamamlanmasıyla ilgili, “Bu konuyla ilgili olarak üçlü grubun içerisinde başkanlarımız konuyla ilgili açıklamayı yapacaklar. Bizde de Mustafa Şentop arkadaşımız konuyla ilgili açıklamayı bugün veya yarın yapacak. Artık bu bitmiştir. Genel Başkanlar olarak bu konuda mutabık kaldık. Detaylar hakkında üçlü grup arkadaşlarımız kamuoyunu bilgilendirecekler” dedi. Erdoğan, “İttifakın adı belli oldu mu?” sorusuna “Cumhur İttifakı diyebilir. Mutabık kaldığımız, Cumhur İttifakı” yanıtını verdi. İttifakın iki partiyle mi sınırlı kalıp kalmayacağına ilişkin bir soru üzerine de Erdoğan, “Şu andaki görüntü iki partili gibi görünüyor ama bu üç olamaz diye bir şey yok. Şimdi AK Parti ve MHP olarak, kesinleşmiş olan bu” diye konuştu.

Sürpriz görüşme

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Beştepe’de sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile bir araya geldi. Görüşmede, seçim ittifakı çalışmaları ve uyum yasalarının ele alındığı belirtildi. Destici Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile de görüştü.


OLUMLU BİR GÖRÜŞME

Akşam katıldığı televizyon programında görüşmeye ilişkin soruları cevaplandıran Destici, "Başından beri ittifaka katılacağımızı, yanında olduğumuzu, bu ittifakı desteklediğimizi açık ve net bir şekilde ifade ettik. Şu anda bizim ittifakın içinde yer almamız hususunda her şey olumlu gidiyor. Olumsuz hiçbir şey yok. Bu ittifakın Türkiye ve milletimiz için hayırlı olduğunu düşünüyoruz" dedi.

HESAP YAPMADIK

İttifak kurulmasında parti olarak beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı sorusuna karşılık Destici, "Biz, ne verilecek ne alınacak hesabı içinde asla olmadık. BBP bugüne kadar böyle bir hesap içinde olmadı, bundan sonra da olmaz." dedi.

Çiftçiye mazot müjdesi

Erdoğan, Beştepe’de “Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor” programında yaptığı konuşmada çiftçilere müjde verdi. Çiftçilere yönelik yeni teşvikleri açıklayan Erdoğan, “Çiftçilere hak ettikleri değeri verdik. Son 15 yılda 103 milyar lira nakit hibe desteği verdik. Yıllık tarımsal destek rakamını 13 milyar liraya çıkardık. Üretim maliyetini azaltmak için 2003’te mazot desteğini ilk biz başlattık. Şimdi de 23 Şubat 2018’den itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısını biz ödemeye başlayacağız. Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla damızlık düve veriyor, bu düvelerin, koyunlarda olduğu gibi, veterinerlik, aşı ve küpe hizmetlerini bedelsiz karşılıyoruz” dedi. Erdoğan, Ziraat Bankası’ndan kredi kullandırılarak 300 başa kadar damızlık koyun ve yemini temin edeceklerini, yetiştiricilere hayvan ve yem temini için yüzde 10 subvansiyonlu kredi sağlayacaklarını açıkladı. Erdoğan, “Yetiştiricimiz kredi borcunu, ilk 2 yılı geri ödemesiz 7 yılda bankaya ödüyor. Böylece hem başlangıçta imkan sağlayarak hem de üretime alım garantisi vererek hayvancılıkta yepyeni bir dönemin kapılarını aralıyoruz” diye konuştu.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#Suriye
6 yıl önce