|

Eski takıma dönüş

Olağan kurultayda yeniden genel başkan seçilmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski MYK’larda yer alan Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, Selin Sayek Böke gibi isimleri yeniden A Takımına alacağı konuşuluyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:53 - 3/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, Murat Özçelik ve Selin Sayek Böke gibi isimleri yeniden A Takımına alacağı konuşuluyor.
Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, Murat Özçelik ve Selin Sayek Böke gibi isimleri yeniden A Takımına alacağı konuşuluyor.

CHP’de 36’ıncı Olağan Kurultay bugün Ankara Arena’da başlayacak. İlk gün genel başkanlık seçimin ardından ikinci gün 60 kişilik Parti Meclisi için seçim yapılacak. Yeniden genel başkan seçilmesi beklenen Kemal Kılıçdaroğlu, parti vitrininde değişiklikle yeni döneme adım atacak. Kulislerde, Kılıçdaroğlu’nun Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, Murat Özçelik ve Selin Sayek Böke gibi isimleri yeniden A Takımına alacağı konuşuluyor.

ADAY OLABİLECEKLER Mİ?

“Adalet ve cesaret” temalı kurultay için daha önce aday adaylığını açıklayan Muharrem İnce, Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu en az 125 delegenin oyunu alırsa yeniden aday olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yarışacak. Delege tam sayısının salt çoğunluğunu ulaşan aday genel başkan seçilecek. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise üçüncü oylamada en çok oy alan aday genel başkan seçilecek.

YENİ VİTRİN OLUŞTURACAK

Genel başkan seçiminin ardından pazar günü de Parti Meclisi için seçim yapılacak. Kılıçdaroğlu partinin vitrini olarak görülen Merkez Yönetim Kurulu’nu ise Parti Meclisi'nin içinden belirleyecek.

ESKİ A TAKIMINA DÖNÜŞ

Kılıçdaroğlu’nun daha önceki seçimlerde PM’ye sokamadığı Erdoğan Toprak ve Murat Özçelik gibi isimlere yeni oluşturacağı MYK’da görev verebilmesi için, PM seçimlerinin blok liste ile yapılacağı dillendiriliyor. Eski MYK’larında yer alan Sezgin Tanrıkulu, Levent Gök, Selin Sayek Böke gibi isimleri yeniden A Takımına alacağı konuşuluyor.


Divan başkanı Büyükerşen

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in divan başkanı olması bekleniyor. Kuruluşundan bugüne 35 olağan ve 18 olağanüstü kurultay yapan CHP’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten Kılıçdaroğlu’na kadar da 7 genel başkan görev yaptı. Kılıçdaroğlu, genel başkanlık koltuğuna 2010’da, Deniz Baykal’ın istifasının ardından gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay’da seçildi.

#CHP
#Kurultay
#Kemal Kılıçdaoğlu
6 yıl önce