|

Ey Amerika bu nasıl ortaklık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin ‘PYD terör örgütü değil’ açıklamasına çok sert tepki gösterdi: PKK ile PYD’nin, YPG’nin bir farkı var mı? Bunların kayıtları bizim elimizde. Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa terör örgütü PYD ile YPG ile mi berabersiniz? Bu nasıl ortaklık.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 08:31 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 20. kez ağırladığı muhtarlara seslenen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ABD'nin PYD'yi terör örgütü görmediklerine ilişkin açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:



Suriye'de 400 bin masum insanın canı pahasına kurulan tezgahın amacını çok iyi biliyoruz. Silah bırakma aşamasına gelen bölücü terör örgütünün bölgeyi yeniden kana ve yıkıma sürüklemesinin gerisindeki saiklerin de gayet iyi farkındayız. Bir kez daha söylüyorum, başaramayacaklar. Milletimizi bölemeyecekler, ülkemizi parçalayamayacaklar.



HANGİ PİYON ÇIKARSA ÇIKSIN


Türkiye, 2023 hedeflerine olan kutlu yürüyüşünü ve terörle mücadelesini kararlılıkla devam ettirecek. Türkiye eski Türkiye değildir. Yeni Türkiye'nin inşa sürecinde olabiliriz ama hamdolsun temelleri sağlam attık. Karşımıza hangi güçler, piyonlar çıkartılırsa çıkartılsın millet olarak tarihimizden, medeniyetimizden, kültürümüzden aldığımız gücümüz var.



BAL GİBİ TERÖR ÖRGÜTÜ


Birileri yurt dışına gidiyor, bunlar ana muhalefetin temsilcileri. Ne diyorlar? 'PYD, YPG terör örgütü değil.' Bal gibi de terör örgütü. PKK nasıl terör örgütüyse, onlar da aynı şekilde terör örgütü. Ama bu ifadeyi kullananlar ne yazık ki bu terör örgütlerinin avukatı konumundalar. Onları savunanlar var. Bunlar ki ülkemizi şu anda kana bulayanlar ve onlarla müşterek hareket edenler.





KAYITLARI ELİMİZDE


PKK ile PYD'nin bir farkı var mı? YPG'nin bir farkı var mı? Bütün yazılı kayıtları bunların bizim elimizde. Amerika'ya diyoruz ki bu terör örgütüdür. Amerika'nın yetkilileri kalkıyor, 'Hayır biz onları terör örgütü olarak görmüyoruz.' Ey Amerika! Size kaç kere söyledim. Siz bizimle beraber misiniz yoksa bu terör örgütü PYD ile YPG ile mi berabersiniz? Ey Amerika! Ne PKK'yı bize tanıtabilirsiniz, ne PYD'yi bize tanıtabilirsiniz, ne YPG'yi bize tanıtabilirsiniz.



BU NASIL ANLAYIŞ


Bunları biz gayet iyi biliriz. DAİŞ'i de biz biliriz, bunları da biz biliriz. Ama bunların hiçbirini bugüne kadar tanıyamadınız. Tanıyamadığınız için bölge kan revan içinde, kan gölü halinde. Bu nasıl ortaklık anlamak mümkün değil, defalarca söylememize, anlatmamıza rağmen karşımızda susuyorlar, gıyabımızda 'Biz böyle bakmıyoruz bunlara' diyorlar. Bu nasıl bir anlayıştır.


Cizre'de Sur'da mahalleleri işgal eden teröristlerin neler yaptıklarını takip ediyorsunuz. Gerçekten de karşımızda hiçbir kutsalı, hiçbir insani ve ahlaki ölçüsü olmayan bir örgüt var. PKK da öyle, PYD de öyle, DHKP-C de öyle DAİŞ de öyle bunların hepsi aynı. Kendileri gibi düşünmeyen, kendileri gibi destek vermeyen hiç kimseye hayat hakkı tanımayan, ideolojik saplantıları uğruna kendi yandaşlarını dahi ateşe atmaktan sakınmayan bir örgütle karşı karşıyayız.



İhanete ortak oluyorlar


Terör örgütlerine karşı verdikleri mücadele sırasında gerekli desteği göremediklerine dikkati çeken Erdoğan, “Terör organizasyonları Ankara'da sadece iki partinin genel merkezini rahatsız ediyor. Biri malum parti, onlar talimatları Kandil'den alıyor. Diğeri de ne yazık ki ana muhalefet partisinin genel merkezi. Ana muhalefet partisinin milletvekilleri terör örgütünün en büyük hayali olan, bölgeyi uluslararası müdahaleye açma projesine de destek vererek daha büyük bir ihanete ortak oluyorlar" dedi. “Dünya yanarken, Türkiye kavruluyor, ana muhalefet partisinin en önemli sorunu Gazi Mustafa Kemal'in fotoğrafını kimin indirdiği. 50 günde bu meseleyi çözemeyenler ülkenin sorunlarını nasıl çözer" dedi.



Özel mesaj





Erdoğan hem öğretmen ataması hem de muhtarlarla buluşmasında, iki özel harekatçının duygulandıran mesajını anlattı. Erdoğan, “Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler, iki tane özel harekatçı, 'Seni seviyoruz uzun adam. R.T.E' diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı, ellerinde silahlarıyla arkada duvarda da o yazı. O kardeşlerimizin yanındayız. Onları asla yalnız bırakmayacağız. Onlar da bir şeye inanıyor. Şehadet. Mesele bu. Gözlerinden öpüyorum" dedi.





Müttefiklerimiz sahip çıkıyor


“Çocukları, kadınları kullanmaktan çekinmeyen bu örgüte dünyadaki insan hakları savunucularının tek bir söz söylediğini bugüne kadar duymadık, görmedik" diyen Erdoğan, “Tam tersine bu örgütün bir parçası olan PYD'ye, 'müttefik' dediğimiz ülkelerin dahi sahip çıktığını görmekten gerçekten üzüntülüyüm. Avrupa ülkeleri ne zaman ki bu örgütlere el uzatmaya kalktılar, işte o zaman terörün acı yüzüyle karşılaştılar. Avrupa ülkelerinin bir kısmı çeşitli gerekçelerle hala aynı hatayı, aynı şekilde ısrarla sürdürüyorlar. Bu iş, 'akreple kurbağanın hikayesi' gibidir. O akrep mutlaka bir gün onları da sokacaktır çünkü onun karakteri böyledir. 'Düşmanımın düşmanı dostumdur' basitliği, müttefikliğe yakışmaz. Suriye'de yapılan işin adı, işte budur" ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Eğer bir terör örgütünü diğer terör örgütüyle sırf çıkar çatışması yaşadığı için desteklemek caiz ise Suriye'deki diğer örgütlerin neden dışlandığını" sordu.



BM ne işe yarıyorsun


“Suriye'de yaşanan hadise artık bir tehcir, bir soykırım halini almıştır. Mültecileri öcü gibi görenlerin, bu sorunun sebebi olan Esed rejimine kör ve sağır kalmaları ibret vericidir. Ne diyor Birleşmiş Milletler, 'Kapınıza dayananları içeri alın.' Sen ne işe yarıyorsun? O kadar rahat bir şeyse, kolay bir şeyse, şu ana kadar Irak ve Suriye olmak üzere 3 milyon insanı evimize biz aldık. Siz ne aldınız, hangi ülke ne aldı? 300 kişinin, 500 kişinin, bin kişinin hesabını yapıyorsunuz. Biz 3 milyon kişi aldık. BM olarak bize verdiğiniz destek 455 milyon dolar. Kendileri geliyorlar, görüyorlar, geziyorlar hala 'plan getir, proje getir, bilmem ne getir'. Bırakın bu işleri, siz dalga mı geçiyorsunuz bizimle? Artık kendi iç güvenliğimizin de bir parçası haline dönüşen Suriye meselesinde, bizim herkesin gayet haklı ve rasyonel bulduğu çözüm tekliflerimizin hayat geçirilme zamanı gelmiştir" dedi.



Beştepe buluşması





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ağırladı. Erdoğan, Gül ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Gül'ü önceki akşam Beştepe'deki Devlet Konukevi'nde akşam yemeğinde misafir etti. Yemek vesilesiyle gerçekleşen buluşmanın, yaklaşık 3 saat sürdüğü belirtildi. 11. Cumhurbaşkanı Gül dün akşam da Başbakan eski Yardımcısı Bülent Arınç ve bazı isimlerle görüştü. Bülent Arınç'ın Ankara'daki evinde gerçekleşen görüşmeye eski bakanlar Hüseyin Çelik, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin katıldı. Görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.








#Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'
#pk
#pyd
#ypg
#daiş
#Erdoğan
8 yıl önce