Fatihlilere hakaret eden Özge Kar Odabaş’ın ilk vukuatı bu değil

19:45, 21/08/2024, ÇarşambaG: Güncelleme: 20:03, 21/08/2024, Çarşamba
Yeni Şafak
Fatihlilere hakaret eden Özge Kar Odabaş’ın ilk vukuatı bu değil
Fatihlilere "yobaz ve leş insanlar" diyerek hakaret eden Özge Kar Odabaş tepki çekti

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih’te başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Ayhan Özçelik feci şekilde can verdi. Hayatını kaybeden adamın acılı ailesi söz konusu olayı, “Ayhan’ın boğazını boynunu ısırıp kopartmış köpekler, parçalamışlar” ifadeleri ile aktarırken, göz göre göre yaşanan vahşet karşısında TELE1 çalışanı Özge Kar Odabaş’ın sosyal medya paylaşımı büyük tepki topladı. Odabaş, Fatih’te yaşayan vatandaşlara “yobaz ve leş insanlar” diyerek hakaret etti ve “köpeklere laf etmeden önce insanlığa bakın” dedi. İnfiale yol açan paylaşımı ile gündeme gelen Özge Kar Odabaş’ın bu ilk vukuatı da değil. Odabaş’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2022 yılında korona virüse yakalanması üzerine “Hadi inşallah” dediği ve o dönem çalıştığı Karar Gazetesi’nden de kovulduğu öğrenildi. Özge Kar Odabaş’ın eşi Eren Odabaş’ı da terör örgütü DHKP/C’den hükümlü.


İstanbul’un Fatih ilçesinde, 19 Ağustos pazartesi akşamı, daha önce çok sayıda vatandaşın belediyeye toplanmaları talebiyle şikayette bulunduğu başıboş sokak köpekleri Ayhan Özçelik isimli 40 yaşındaki adama saldırdı.


Çok sayıda köpeğin saldırısına uğrayan Özçelik, boynundan, boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı.


Özçelik’in hayatını kaybetmesinin ardından TELE1 çalışanı Özge Kar Odabaş’ın yaptığı sosyal medya paylaşımı büyük tepki topladı.



Fatihlilere hakaret etti: “Leş insanlar”


Odabaş, Fatih’te yaşayan vatandaşlara “yobaz ve leş insanlar” diyerek hakaret etti ve “köpeklere laf etmeden önce insanlığa bakın” dedi.


Özge Kar Odabaş, Ayhan Özçelik’in köpeklerin saldırısı sonucu öldüğünü inkar etti.


  • Özge Kar Odabaş, söz konusu paylaşımını tepkilerin ardından sildi ve X hesabını gizledi.


TELE1’den özür geldi


TELE1 Genel Yayın Yönetmeni, teröristbaşı Öcalan’a düzdüğü methiyelerle bilinen Merdan Yanardağ, Özge Kar Odabaş'ın paylaşımında kullandığı ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak özür diledi. Yanardağ, Odabaş hakkında idari soruşturma başlatıldığını da belirtti.



Bu ilk vukuatı değil


2022 yılında Karar Gazetesi’nde internet editörlüğü yapan Özge Kar Odabaş, o dönem koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Hadi İnşallah" ifadesiyle Twitter’dan paylaşım yaptı.



Karar Gazetesi de yaptığı açıklamada Odabaş’ın işine son verdiklerini duyurarak özür diledi.



Eşi de DHKP/C’den hükümlü


Özge Kar Odabaş’ın, ilk olarak 2018 yılında, terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla 29 kişi ile birlikte yargılanan eşi Eren Odabaş, "kasten yaralama" ve "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından 3 yıl 1 ay 25 gün hapis cezası aldı.


2024 yılında ise Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde bulunan kontrol noktasına düzenlenen silahlı saldırının ardından olayla ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklandı.


Özge Kar Odabaş ve eşi Eren Odabaş
Özge Kar Odabaş ve eşi Eren Odabaş
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026