|

FETÖ böyle çözülüyor

Örgüt üyelerinin kullandığı araçlar ile patates hatlar incelemeye alındı. Araçlara kesilen trafik cezaları ile hatların HTS kayıtları sayesinde birçok isme ulaşıldı.

Mustafa Sait Özkan
04:00 - 26/04/2019 Cuma
Güncelleme: 02:24 - 26/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

FETÖ soruşturmalarında örgüt üyelerinin birbirleriyle ilişkilerini ortaya çıkaracak farklı metotlar kullanılıyor. Bu kapsamda Konya Cumhuriyet Başsavcılığının uyguladığı metotlardan biri şüphelilerin kullandığı otomobillerin tespiti ve incelenmesi, diğeri ise HTS ve başkaları adına kayıtlı hatları (patates hat) gerçekte kimin kullandığına ilişkin deşifre çalışması oldu.

TRAFİK CEZALARI ELE VERDİ

FETÖ bağlantılı şirketlera kayıtlı araçların birden çok mahrem imam ve örgüt yöneticisi tarafından kullanıldığı tespit edildi. Söz konusu araçlar tek tek tespit edilip “rutin yol kontrolü, trafik denetleme çalışmaları ve trafik cezaları” kapsamında gerçekleşen her temasa ait geçmiş yıllara ait kayıtlar incelemeye alındı. Konya il imamının kullandığı 6 aracın, değişik tarihlerde 6 FETÖ'cü tarafından daha kullanıldığı belirlendi. 34 VJ 41.. plakalı aracın sözde Konya Bölge İmamı olan Celal Peynirci ve sözde İl İmamı Sekreteri İsmail Tetik tarafından kullanıldığı tespit edildi. Bu iki ismin aynı aracı kullandığı ise aracı kullandıkları tarihlerde takıldıkları rutin yol kontrolü ve kesilen trafik cezalarından belirlendi.

DÖRT AŞAMALI DOĞRULAMA SİSTEMİ

  • Patates hatlara ilişkin yapılan çalışmada da FETÖ’nün Konya yapılanmasına yönelik 5 bin 130 telefon hattı incelendi. Bu hatların HTS kayıtları alınıp dijital ortamda karşılaştırmalar yapıldı. Bu hattlardan iletişime geçilen 5 milyon telefon numarası ‘Truecaller’, ‘Get contact’, ‘CIA’, ‘EGM POLNET Ekip’ gibi bilinmeyen numara sorgulama servislerinden sorgulanarak gerçek kullanıcılar deşifre edildi. Dört aşamalı doğrulama sistemi FETÖ’nün Konya’daki örgütlenmesinde yer alan binlerce kişiye tek tek uygulanarak, şüphelilerin dosyalarına örgüt üyeleriyle irtibatlarını göstermesi açısından delil olarak girdi.
#FETÖ
#HTS
5 yıl önce