|

FETÖ temizliği başarı getirdi

Emekli Kurmay Albay Coşkun Başbuğ, Zeytin Dalı Operasyonu’nda sağlanan başarının arkasında TSK’daki FETÖ temizliği olduğunu söyledi. Başbuğ, “Parmakla gösterilecek bir harekat. Askeri ve istihbarat noktalarındaki FETÖ unsurları temizlenince, milli ordunun görevini en iyi şekilde yaptığı görülüyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2018 Pazar
Güncelleme: 02:37 - 28/01/2018 Pazar
Yeni Şafak
Terör ve güvenlik uzmanı emekli Kurmay Albay Coşkun Başbuğ
Terör ve güvenlik uzmanı emekli Kurmay Albay Coşkun Başbuğ

Terör ve güvenlik uzmanı emekli Kurmay Albay Coşkun Başbuğ, TSK içindeki FETÖ’cülerin temizlenmesi sayesinde Zeytin Dalı Harekâtı’nda dünya çapında bir başarıya imza atıldığını söyledi. TSK’da FETÖ’nün özellikle 2007’den sonra üst rütbelere ulaştığını hatırlatan Başbuğ, “Kritik noktalardaki FETÖ’cüler düşman unsurları görse de ateş etmiyordu. Terörist grupların geçiş yaptığına ilişkin bilgi gelse, ‘teyidi gelmedi’ diyerek müdahaleyi durduruyorlardı. Böyle çok ihanetle karşılaştık. Bunların sonucunda PKK ile mücadelede bu sonuçlar ortaya çıktı” diyerek şunları söyledi:

ASLAN GİBİ ÇARPIŞIYORUZ

“Eskiden TSK yılsonu rakamlarını açıklardı. Biz 30 terörist imha edilince bunu başarı sayardık. Kendi kendimize sevinirdik. O dönemin tavan rakamı, şu an taban rakam oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan temizlik, gerek Fırat Kalkanı’nda gerekse Zeytin Dalı’nda ihanet olmayınca nasıl başarı sağlanacağını gözler önüne serdi. Zeytin Dalı parmakla gösterilecek bir harekattır. Geçmişte büyük sıkıntılar yaşadık. Türkiye, İsrail yapımı Heron’ları uzun yıllar kullandı. Oradan gelen bilgiler Tel Aviv’den süzülerek geldiği için bize posası kalıyordu. Gerek askeri istihbarata gerekse polis istihbaratına sızan FETÖ’cüler de net bilgiyi doğru olarak aktarmadı. Harekâtları başka noktalara sürükleyerek hedef şaşırttılar. Halk arasında ‘dağı taşı bombalıyorlar’ algısının oluşmasına neden olan operasyonların arkasında da işte bu ekip vardı. Yoksa Mehmetçik aynı Mehmetçik. Bugün doğru istihbarat verildiğinde doğru yönlendirme yapıldığında aslanlar gibi çarpışıyoruz, karşılığını da fazlasıyla alıyoruz.”

#FETÖ
#15 Temmuz
#Afrin
#TSK
6 yıl önce