|

FETÖ’den arsa kıyağı

ABD elçiliğine saldıran Osman Gündaş’ın patronu FETÖ’cü Ersin Bayram ifadesinde futbolcu Arif Erdem’e arsa kıyağı çekildiğini anlattı. Futbol imamı Zekeriya Tekin üzerinden futbolculara arsa satışı yapıldığını anlatan Bayram, “Tekin komisyon alırdı. Arif Erdem için de arazi satıyordu. Arif’e yaranmak için bizi dolandırdı. 22 bin liralık araziyi bize 55 bine sattı” dedi.

Osman Özgan
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 01:38 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Eski futbolcu Arif Erdem’in terör örgütü elebaşıyla birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Yere diz çökerek oturan Erdem’in üzerindeki pardesünün ise Gülen’in daha önce giydiği pardesüyle benzerliği dikkat çekmişti.
Eski futbolcu Arif Erdem’in terör örgütü elebaşıyla birlikte çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkmıştı. Yere diz çökerek oturan Erdem’in üzerindeki pardesünün ise Gülen’in daha önce giydiği pardesüyle benzerliği dikkat çekmişti.

ABD Büyükelçiliği saldırısı kapsamında tutuklanan FETÖ'cü Ersin Bayram ifadesinde, futbolculardan sorumlu sözde imam Zekeriya Tekin’in Arif Erdem'e arsa kıyağı geçtiğini söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne 20 Ağustos'ta gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada, elçiliğe ateş açan Ahmet Çelikten ve beraberindeki Osman Gündaş ile Gündaş'ın patronu Ersin Bayram tutuklanmıştı. Yapılan araştırma neticesinde FETÖ bağlantıları deşifre edilen ve itirafçı olan Bayram'ın ifadesindeki ayrıntılar dikkat çekti.

ARSA KOMİSYONU ALIYORDU

FETÖ'nün kapatılan derneği HÜRSİAD'da bir dönem genel sekreter görevinde bulunduğunu söyleyen ve birçok iş adamıyla ilgili bilgiler veren şüpheli Bayram, örgütün futbolculara arsa alım-satımı yaptığını anlattı. Bayram, futbolculara arsa satan kişinin ise gayrimenkul ve arsa işleriyle uğraşan, Yenimahalle esnafının para transferini Norveç'e yapan FETÖ'nün önemli isimlerinden Hüseyin Mandıracı olduğunu belirtti. Mandıracı'nın bu işlemi ise sağ kolu olan ve futbolculardan sorumlu imam Zekeriya Tekin üzerinden gerçekleştirdiğini anlatan Bayram, "Zekeriya Tekin bundan komisyon alırdı" dedi.

ARİF İÇİN BİZİ DOLANDIRDI

Hüseyin Mandıracı ve Zekeriya Tekin'in futbolcu Arif Erdem için de arazi alıp sattığını söyleyen Bayram, "Hatta Arif Erdem'e yaranmak için bizi de dolandırdı. 22 bin liralık araziyi bize 55 bine sattı" ifadesini kullandı.

15 TEMMUZ'DAN SONRA KÖYE ALTIN GÖMMÜŞLER

Şüpheli Bayram, Hüseyin Mandıracı'nın kayınpederi Hasan Yılmaz ile ilgili ifadesi de dikkat çekti. Yılmaz'ın FETÖ finansörü olduğunu kaydeden Bayram, "15 Temmuz'dan sonra birkaç arabayla köylerine gitmişler ve altın gömmüşler. Norveç'te Kemalettin Süslü diye biri üzerinden inşaat firmasına ve beyaz peynir firmasına hem Hüseyin Mandıracı hem kayınpederi Hamza Yılmaz hem de Yenimahalle esnaf para aktarmış" diye konuştu.

Bayram'a, FETÖ'nün firari isimlerinden Önder Aytaç ve eski futbolcu Hakan Şükür ile ilgili Twitter paylaşımları da soruldu. Önder Aytaç'ı tanımadığını iddia eden Bayram, Hakan Şükür için ise, "17-25 Aralık sürecinden sonra bir yıl bocalama döneminden sonra bu şekildeki paylaşımları sildim. Bu mesaj ise Twitter daha önce beğeni yaptığım için 'ilgilenir misin' diye otomatik mesaj atmış" diye savundu.

İŞ ADAMLARINA HARFLİ KODLAMA

Bayram'ın deşifre olan bir mesajıyla, FETÖ'nün, firma ve sahiplerini örgüte yakınlığına göre "B" ve "C" şeklinde harflendirmek suretiyle kodladığı ortaya çıkarıldı. Söz konusu mesajda yer alan kodlama yöntemi, emniyetin Bayram hakkında hazırladığı rapora da girdi. Raporda, örgütün mali kaynak hedefi olarak belirlediği firmalar için bu kodlamayı yaptığı belirtilirken, mesajda, "C sınıfı kategorisi" olan firma sahibi için "Kendisi daha önce evlerde kalmış, çay ve çorbamızı içmiş", "B sınıfı kategorisi" olan firma sahibi için ise "Müspet bir isim, bizi biliyor. Hatta ufak çaplı himmetleri var, maddi durumunun iyi olduğunu biliyorum" ifadeleri kullanılıyor.

#Zekeriya Tekin
#FETÖ
#Arif Erdem
#ABD
6 yıl önce