|

Filistin’e umut olalım

İsrail’in devlet terörüne karşı dünyada Filistinlilerin sesi olan Türkiye bir yandan da dev yardım kampanyalarıyla kardeş ülkenin yaralarını sarmaya çalışıyor. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Filistin’e umut ol” kampanyasıyla, 1 milyon 200 bin dolar tutarında ilaç ve tıbbi sarf malzemesinin Gazze’ye gönderileceğini açıkladı. Akdağ, tüm vatandaşların kampanyaya katılmasını istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/05/2018 Pazar
Güncelleme: 05:39 - 20/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ

Türkiye, İsrail’in Filistin’de yaptığı devlet terörüne karşı uluslararası arenada verdiği mücadelenin yanında yardım kampanyalarıyla Gazze’ye umut olmaya çalışıyor. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, 55 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katılımıyla Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığında düzenlenen “Filistin’e Umut Ol” yardım kampanyasını tanıttı. Basın toplantısına Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu da katıldı.

1 MİLYON 200 BİN DOLARLIK TIBBİ YARDIM

Filistin’deki son krizde Türk Kızılayı’nın bir milyon lira tutarında ilaç ve sarf malzemelerini hastanelere teslim ettiğini, ayrıca 3 konteyner ilacın da hazır beklediğini bildiren Akdağ, Dünya Sağlık Örgütü ile AFAD’ın da bir proje geliştirdiğini aktardı. Akdağ, “1 milyon 200 bin dolar tutarında ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ya da diğer tıbbi ekipmanla ilgili desteği de biz AFAD olarak temin edeceğiz ve Dünya Sağlık Örgütü içeriye (Gazze’ye) sokacak” ifadelerini kullandı.

TV’LER DESTEK VERECEK

“Filistin’e Umut Ol” yardım kampanyası kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı’nın online bağış kabul ettiğini dile getiren Akdağ, sivil toplum kuruluşlarının Filistin’deki sivil toplum örgütleri aracılığıyla buna destek verebileceğini ve müstakil yardım kampanyaları açabileceğini vurguladı. Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Önümüzdeki hafta televizyonlarımız vasıtasıyla da bu kampanyayı zenginleştireceğiz. TRT ile birlikte ortak televizyon yayınları yaparak, iftar vakitlerinde olacak muhtemelen, bu şekilde yardımların yoğunlaşmasını temin etmeye çalışacağız.” dedi.

BM VE DSÖ İLE GÖNDERİLECEK

Akdağ, toplanan paranın hangi kanalla destek olunabilecekse o kanallar kullanılarak harcanacağına işaret ederek, doğrudan Filistin makamlarına, Filistin’deki sivil toplum kuruluşlarına, BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’na ve Dünya Sağlık Örgütü ile yapılabilecek yardımlar olduğunu söyledi.

  • SMS ile destek
  • Kampanya kapsamında AFAD'a ve Türk Kızılayı'na Filistin yazılarak gönderilecek bir SMS karşılığında 10 lira yardım yapılacağını belirten Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Biz, 81 milyon millet evladı, evlerimizde çoluk çocuğumuzla, misafirimiz varsa onlarla, bir yere davet edilmişsek onlarla iftar yapıyoruz. Elektriğimiz var, suyumuz var, sofralarımızda yiyeceğimiz var. 'Acaba kafamıza bir bomba düşer mi?' diye endişemiz yok. Bu Ramazan’ı biz Filistin'i unutmadan, hiçbir iftarda, hiçbir sahurda oradaki kardeşlerimizi hatırlamayı bırakmadan geçirmeliyiz" diye konuştu.

Yaralılara izin verilmiyor

Gazze’de yaşayanların beslenme, elektrik, su ve sağlık açısından sıkıntılarının olduğuna işaret eden Akdağ, “Adeta açık bir yaraya tuz serpmek gibi oldu İsrail’in son zulmü. Oradaki ihtiyaçlar iyice arttı” dedi. Hayatlarını kaybeden insanların yanı sıra 3 bine yakın Filistinlinin de maalesef yaralandığını kaydeden Akdağ, yaralıların Türkiye’ye getirilmesi konusunda çeşitli girişimler olduğunu ancak sonuç alınamadığını söyledi.

#Recep AKdağ
#Filistin
6 yıl önce