|

Filistinli çocuklara gözyaşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Kudüs’ün Meryemleri Sönmeyen Kandillerdir” konferansında Filistinli çocukların dramını anlatırken gözyaşlarını tutamadı. Erdoğan, “Çocukların sesi en çok kahkahalara yakışır kardeşlerim, çığlıklara ve feryatlara değil. Onların gülmesini, parklarda oynamasını sağlamak boynumuzun borcudur” dedi

00:00 - 17/10/2021 Pazar
Güncelleme: 00:21 - 17/10/2021 Pazar
Yeni Şafak
Emine Erdoğan, Filistinli çocukların uğradığı zulümden bahsederken gözyaşlarını tutamadı.
Emine Erdoğan, Filistinli çocukların uğradığı zulümden bahsederken gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Hepimiz Meryemiz Platformu tarafından düzenlenen “Kudüs’ün Meryemleri Sönmeyen Kandillerdir” konferansına katıldı. Erdoğan, Filistin’in, Osmanlı Devleti hakimiyeti altında olduğu dönemde farklı din ve mezheplerin barış ikliminde yaşadıklarını ancak şimdi işgal altındaki bu devletin büyük insanlık kayıplarının merkezi haline geldiğini ifade etti.

ÇOCUKLAR SAVAŞA DOĞUYOR

Erdoğan, “İnsanlık, çocuklara çevrilmiş namluların fotoğraf karelerini kendine nasıl açıklayabilir? Bazı çocukların, bir evden ya da doğumhaneden ziyade savaşta doğduğunun farkında mıyız? Çocukların şehit düştüğü bir dünyada, cehennem ateşini çok uzakta aramaya gerek yok. Bu çocuklar, başlarını kaldırdıklarında uçan balonları değil, gökten yağan bombaları görüyorlar. Üzeri silah dolu bir İsrail askerinin karşısında, küçücük yumruğunu kaldırmak zorunda kalan kız çocukları, hepimizin kalbini paramparça ediyor. Çocukların sesi en çok kahkahalara yakışır kardeşlerim, çığlıklara ve feryatlara değil. Onların gülmesini, parklarda oynamasını sağlamak boynumuzun borcudur.” dedi. Çözümün iki ayağı olduğunu söyleyen Erdoğan, bunlardan birinin uluslararası toplumun uyanışı, diğerinin ise Müslüman ümmetinin dirilişi olduğunu kaydetti.



SAMİMİYETSİZ ‘ADALET’

Adalet, sevgi ve merhamet gibi değerlerin yalnızca belli toplumlar için geçerli olmasının samimiyetsizlik olduğunu anlatan Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu: “Çocuk haklarından bahsediyorsak, önce Filistinli çocukların hakkını teslim edelim. Kadın haklarından bahsediyorsak, Filistinli kadınlar İsrail hapishanelerinin meçhul koridorlarında karanlıklara karışmasın. Uluslararası toplum olarak el ele verip, bunu başaramazsak, dünya barışı ilelebet bir temenni olarak kalacaktır.” Emine Erdoğan, Filistin’de uygulanan zulmün İslam coğrafyasının başka yerlerinde de devam ettiğini vurgulayarak, Suriye savaşının üzerinden 10 yıl geçtiğini, dünyanın kapılarını kapattığı 4 milyona yakın sığınmacıyı Türkiye’nin misafir ettiğini söyledi.


Filistinli kadınlar mücadelenin sesi oldu

  • Emine Erdoğan, Filistin’de her yaştan insanın cesaretin ve fedakarlığın en çarpıcı örneklerini sergilediklerini anlattı. Erdoğan, “Kadınların, savaşın yakıp yıktığı hayatların ortasında, eş, anne, evlat ve kardeş gibi nice sıfatlarla verdiği mücadelenin sesi oldunuz. Vatan müdafaasında ortaya koydukları cesaretin ortağısınız. Kadınların dünyanın her yerinde dezavantajlı olduğu bir düzende, Filistin’de kadın olmanın zorluğunu gösterdiniz.” dedi. Programa, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile Gençlik, Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Hepimiz Meryemiz Platformu Başkanı Hind Al Mutava, Kudüslü Murabıta Hatice Kuveys ve Müslüman ülkelerden yabancı STK temsilcileri katıldı.

#Emine Erdoğan
#Kudüs
#Filistin
#Derya Yanık
#Mehmet Kasapoğlu
3 yıl önce