|

Fiyatlar yarıya düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sebze-meyve fiyatıyla terör estirenlerle sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi: Ucuz ürünü satmaya başladık. Fiyatlar yarıya indi, daha da inecek. Bununla kalmayacağız, temizlik malzemelerinde buna gireceğiz. Pirinciydi, bulguruydu, mercimeğiydi hepsi... Vatandaş ucuzluktan en ideal şekilde faydalanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 02:17 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan

Ankara'nın Keçiören ve Sincan ilçelerinde toplu açılış törenlerine katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sebze ve meyve fiyatlarıyla terör estirenlerin oyununu hep beraber bozacaklarını söyledi: Sebze meyve fiyatlarıyla terör estirenlere karşı, nasıl Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te inlerine girdiysek gıda terörü estirenlere de belediyelerimiz vasıtasıyla tanzim satışlar semt pazarlarını kurarak Ankara ve İstanbul başta olmak üzere ucuz ürünü satmaya başladık. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya inmiş durumda.


BU OYUNU BOZACAĞIZ

  • Halk Ekmek ile İstanbul ve Ankara'da vatandaşımızın evine nasıl ucuz ekmeği verdiysek şimdi de sebzede meyvede, bunlarla da kalmayacağız, temizlik malzemelerinde de buna gireceğiz. Böylece vatandaşım, bu ucuzluktan en ideal şekilde faydalanacak. Oyunu hep beraber bozacağız, bu terörü estirenlere müsaade etmeyeceğiz.

Sıradan bir gelişmekte olan ülke seviyesinden gelişmiş ülkeler seviyesine yaklaştırdığımız Türkiye'yi hak ettiği yere getirmek için öncelikle istikrar ve güven ortamını muhafaza etmemiz gerekiyor. Dikkat ederseniz biz bu seviyeye yaklaştıkça içeriden birileri, dışarıdan başka birileri adeta paçamıza yapışıyor, aşağıya indirmeye çalışıyor. Özellikle son 6 yılda maruz kaldığımız saldırılara bakınca aslında doğru yolda ilerlediğimizi görüyoruz.

KENE GİBİ YAPIŞTILAR

Türkiye'nin etrafının terör örgütleriyle kuşatılmaya çalışılması ve ekonomisinin akıl, izan dışı gerekçelerle çökertilmeye çalışılmasının sebebi budur. İçimizdeki siyaset ve ticaret muhterislerinin kışkırtılarak istikrarımızın tehdit edilmeye çalışılmasının sebebi de budur. Maalesef fırsatçılar bu dönemde de işe koyuldu. Döviz, faiz, enflasyon kıskacında teslim alınmaya çalışılan Türkiye'nin mücadelesine destek vermek yerine fırsatçı bir anlayışla kene gibi milletimizin sırtına yapışanlara meydanı bırakmayacağız.

SEBZEYLE SINIRLI KALMAYACAK

  • Fırsatçı, en yüksek döviz kurundan fiyat belirleyip, kur epey gerilediği halde hala aynı etikette ısrar edendir. Fırsatçı, elinde malı olduğu halde fiyatlar yükselsin diye bunu piyasaya sürmeyip stokçuluk yapandır. İşte şimdi olduğu gibi. Fiyatlar ne oldu? Fiyatlar yarıya indi, daha da inecek. Bunlarla kalmayacağız, pirinciydi, bulguruydu, mercimeğiydi hepsi. Fırsatçı, girdi maliyetleriyle orantısız şekilde fiyatları katlayandır.

DERSLERİNİ SİZ VERECEKSİNİZ

Fırsatçı elinde imkan olduğu halde ülkesinin bu kritik döneminde onu kullanmayıp bir başka köşede pusuda bekleyendir. En tehlikeli fırsatçılık da tüm bunları gördüğü, bildiği halde ülkesinin ve milletinin saflarında yer almak yerine Türkiye düşmanlarının ağzıyla siyaset yapandır. İşte bu sebze meyve olayı budur. Üç kuruş fazla kazanmak veya üç oy fazla almak için koskoca ülkenin sırtına hançer saplamaktan çekinmeyenlerin dersini siz vereceksiniz.

  • Millet kıraathanesinde gençlerle sohbet
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sincan ilçesinde Yavuz Sultan Selim Millet Kıraathanesini ziyaret etti. Kıraathanede gençlerle çay içen Erdoğan, kek ve simit yedi. Erdoğan, bir süre sohbet ettiği gençlere satranç takımı hediye etti. Buradan ayrılan Erdoğan daha sonra, Ankara Seçim İşleri İnceleme ve Onaylama Komisyonu Başkanlığı Toplantısı'na katıldı.
#Recep Tayyip Erdoğan
#Sebze-Meyve
#Tanzim
5 yıl önce