|

Furkan'dan El Kaide ve DEAŞ çıktı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturmada "vakıf" adı altında faaliyet gösteren örgütün, DEAŞ ve El Kaide ile bağlantıları ortaya çıkarıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:02 - 10/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Alparslan Kuytul
Alparslan Kuytul

Terör örgütü El Kaide’ye yönelik operasyonlarda tutuklanan D.D’nin vakfa sürekli geldiği, R.B. adlı tutuklunun da vakıf yurtlarında ders verdiği tespit edildi. Geçen yıl nisan ayında yapılan izinsiz gösteride yer alan bir kişinin de DEAŞ üyesi olduğu ortaya çıktı. DEAŞ’a katılmak üzere Türkiye’ye gelenler, vakfa ait yurtlarda barındırıldı.

DARBE GİRİŞİMİNE DESTEK VERMİŞTİ!

Söz konusu kişiler, vakfın izinsiz gösteri ve yürüyüşlerinde yer aldı. Kuytul’un, FETÖ'nün darbe girişimine destek oluşturacak konuşmalarının yanı sıra Zeytin Dalı Harekatı aleyhindeki propagandası da vakıf ve örgüt üyeleri aracılığıyla internet ortamına aktarıldı. Kuytul’un PKK başta olmak üzere terör örgütlerine destek verdiği de soruşturma sonucu ortaya çıktı. Soruşturma doğrultusunda "suç işlemek amacıyla kurulmuş örgütün faaliyetleri kapsamında dini inanç ve duyguların istismar edilmesi" suçlarından da işlem yapıldı.

  • 5 kişi tutuklandı
  • Furkan Vakfına yönelik operasyonda geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan ve aralarında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da bulunduğu 28 şüpheli savcılıkta ifade verdi. İfade işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen zanlılardan Kuytul ile T.Y.D, İ.B, E.A. ve A.A. tutuklandı, 23 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
#Furkan
#DEAŞ
#El Kaide
6 yıl önce