Gazzeli çocuktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup: Siz bizim son umudumuzsunuz

Neslihan Önder
04:00, 26/07/2025, CumartesiG: Güncelleme: 05:40, 26/07/2025, Cumartesi
Yeni Şafak
Gazzeli çocuktan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mektup: Siz bizim son umudumuzsunuz
Gazzeli Tasnim Olwan

Gazzeli küçük kız çocuğu Tasnim Olwan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben mektup yazdı. 12 yaşındaki Olwan, mektubunda “Gazze’de açlıktan ölüyoruz. Ama en acısı ne biliyor musunuz? Dünya sessiz… Ama biz hâlâ ‘Elhamdülillah’ diyoruz. Siz bizim son insani umudumuzsunuz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in aylardır süren vahşi saldırıları sonucu yerle bir olan Gazze Şeridi’nde savaşın yıkıcı etkileri her geçen gün daha da derinleşiyor. Gıda, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçların ulaştırılamadığı bölgede çocuklar açlık ve hastalıkla mücadele ediyor. Bu zorlu koşullar altında yaşayan Gazzeli Tasnim Olwan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup yazdı. Türkçe kaleme alınan mektupta Erdoğan’a, “Gazze’de açlıktan ölüyoruz. Siz bizim son insani umudumuzsunuz” ifadelerini kullandı.


FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN SESİ OLDU

İsrail’in soykırım gerçekleştirdiği Gazze’de büyük bir insani felaket yaşanırken, bölgeden yükselen küçük bir ses Türk ve dünya kamuoyunun vicdanına dokundu. Gazzeli küçük bir kız çocuğu olan Tasnim Olwan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben yazdığı duygusal mektubunda, Gazze’deki çocukların açlıktan öldüğünü, dünyanın ise bu acıya sessiz kaldığını anlattı. 12 yaşındaki Tasnim Olwan, mektubuyla hem bir yardım çağrısı yaptı hem de Filistinli çocukların sesi oldu.


HÂLÂ ‘ELHAMDÜLİLLAH’ DİYORUZ

Tasnim’in el yazısıyla kaleme aldığı mektup, hem bir yardım çağrısı hem de ümidi tükenen bir neslin sessiz feryadı niteliğinde. Tasnim Olwan, mektubunda şunları dile getirdi:

“Gazze’de artık sadece karnımız değil, bedenimiz de açlıktan eriyor. Bir lokma ekmek bile bulamıyoruz. Çocuklar açlıktan ağlıyor, anneler gözyaşıyla uyuyor. Ama en acısı ne biliyor musunuz? Dünya sessiz… Kimse konuşmuyor. Ama biz hâlâ ‘Elhamdülillah’ diyoruz.”


ONLARDAN UMUDUMUZU KAYBETTİK

Gazzeli Tasnim, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek onun “merhametli sesini tekrar duymak” istediklerini belirterek “Siz bizim son insani umudumuzsunuz” ifadelerini kullandı:

Tasnim, mektubunun sonunda ise “Allah sizi mazlumlar için bir umut yapsın” dileğiyle duygularını ifade etti. Tasnim’in mektubu yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a değil, dünya kamuoyuna da bir çağrı niteliğinde. “İslam ülkelerinin liderlerinden, âlimlerden, partilerden umudumuzu kaybettik” diyen Tasnim, savaş uçaklarından çok suskunluğun can aldığını vurguladı. Mektubu, İsrail’in kuşatması nedeniyle Erdoğan’a ulaştıramadığını belirten Tasnim, sesinin duyulması için çağrıda bulundu.


Gazze açlıktan ölüyor: Bir çocuk daha yaşamını yitirdi
Dünya
Gazze açlıktan ölüyor: Bir çocuk daha yaşamını yitirdi
Kanada Başbakanı Carney: İsrail'in Gazze ablukası uluslararası hukukun ihlali
Dünya
Kanada Başbakanı Carney: İsrail'in Gazze ablukası uluslararası hukukun ihlali
'Handala' Gazze yolunda
Dünya
'Handala' Gazze yolunda
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026