|

Geçmişini çabuk unuttu

Yeni Şafak'ı sosyal medya hesabından hedef gösteren CHP'li Gürsel Tekin, Yargıtay'da buhar olan dosyasıyla ilgili bugüne kadar hiçbir izahat yapamadı.

Haber Merkezi
04:00 - 17/04/2019 Çarşamba
Güncelleme: 02:44 - 17/04/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Gürsel Tekin
Gürsel Tekin

Tekin, 2009'da 2 yıl 6 ay hapis cezası aldığı dosyada temyiz incelemesi geciktirildi. Bu süreçte vekil seçilen Tekin, dokunulmazlık zırhına büründü. Sürekli tehditler savuran Tekin kirli geçmişini ise çabuk unuttu. Tekin, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcılığı yaptığı dönemde, Suadiye'deki bir sinemanın bulunduğu binaya verilen işletme ruhsatı nedeniyle 2009 yılında 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

EVRAKLAR KAYIP

Temyiz incelemesi üzerine dosya Yargıtay'ın önüne geldi. Gürsel Tekin'in davasını ise Mahmut Tanal'ın hukuk bürosu takip ediyordu. Bu süreçte dosyanın içindeki en önemli belgelerden olan "iddianame, nüfus ve sabıka kaydı, Tekin'in savunmasını içeren zabıt, duruşma tutanakları, gerekçeli karar, bilirkişi yemin zaptı" kayboldu. Kaybolan bu dosyaların ikmali için mahalli mahkeme ile yapılan yazışmalar nedeniyle dosya iki yıla yakın temyiz incelemesine tabi tutulamadı. Bu süreçte, evraklarının kaybolmasına ilişkin açıklama yapamayan Tekin, milletvekili seçilerek, dokunulmazlık zırhına büründü ve bu cezadan kurtuldu.

#CHP
#Gürsel Tekin
5 yıl önce