|

Gönül Bağı’yla yüzleri güldü

Elazığ’da KYK yurtlarında kalan 150 üniversite öğrencisi, hayata geçirdikleri “Gönül Bağı Projesi” kapsamında esnaftan topladıkları yardımla 250 çocuğun yüzünü güldürdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:50 - 6/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Öğrenciler, proje kapsamında esnaftan toplandıkları yardımları yardıma muhtaç ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dağıtıyor.
Öğrenciler, proje kapsamında esnaftan toplandıkları yardımları yardıma muhtaç ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dağıtıyor.

Elazığ'da Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan ve Gönüllüler Kulübü'nde faaliyet yürüten 150 üniversite öğrencisi, bu yılın başında "Gönül Bağı Projesi"ni hayata geçirdi. Öğrenciler, proje kapsamında esnaftan toplandıkları yardımları yardıma muhtaç ilkokul ve ortaokul öğrencilerine dağıtıyor. Şimdiye kadar 250 öğrenciye yardım yapılmasını sağlayan öğrenciler, yardıma muhtaç çocukların yüzlerinin gülmesini sağladı. Topladıkları yardımlarla öğrencilere giysi, ayakkabı, yiyecek ve kırtasiye ulaştıran öğrenciler, aileleri de ziyaret ediyor.

KURULAN İLK KLÜP

Projeyle ilgili konuşan KYK İl Müdürü Suphi Döner, Türkiye'de ilk defa KYK bünyesinde kurulan kulübün çok önemli işlere imza attığını söyledi. Yardımların yanı sıra öğrencilerin bazen bir kütüphaneyi donattığını, bazen bir ailenin maddi ve manevi ihtiyacını giderdiğini aktaran Döner, gençlere güzel çalışmalarından dolayı teşekkür ettiğini belirtti.

ESNAFIN KAPISINI BİRER BİRER ÇALDIK

Gönüllü öğrencilerden Sümeyra Güzel de projeye destek veren esnafa teşekkür ederek, yardımlarla öğrencilerin yüzünde bir tebessüm oluşturabilmenin sevincini yaşadıklarını anlattı. Güzel, "Projeye ilk başladığımız zaman arkadaşlarımızla biraz çekiniyorduk ama daha sonra esnafın kapısını birer birer çaldık. Samimi içten dileklerde bulundular. Ellerinden gelen bütün yardımlarla destek verdiler" diye konuştu.

#​Elazığ
#KYK
6 yıl önce