|

Gürcistan'dan Türkiye'ye destek

Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Anna Dolidze, Türkiye ile Rusya arasında çıkan uçak krizi ve sonrasında Rusya'nın Türkiye'ye yönelik uyguladığı yaptırımları değerlendirdi. Her ülkenin kendi egemenliğini ve hava sahasını koruması gerektiğini ifade eden Anna Dolidze, yaptırımlardan sivillerin zarar görmemesi gerektiğini vurguladı.

Yeni Şafak
18:01 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:04 - 2/12/2015 Çarşamba
IHA

Gürcistan Savunma Bakan Yardımcısı Anna Dolidze, Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Hukuk Forumları'nın yeni seminerine katıldı.



Karadeniz civarındaki uluslararası hukuki durumun değerlendirildiği seminerde Dolidze'nin yanı sıra Moskova'dan Threefold Hukuki Danışmanlık firması ortağı Maria Issaeva da konuşma yaptı. Türkiye ile Gürcistan ilişkilerini ve son dönemde Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizini değerlendiren Anna Dolidze önemli açıklamalarda bulundu.



“HER ÜLKE EGEMENLİĞİNİ VE HAVA SAHASINI KORUMALIDIR"

Her ülkenin kendi egemenliğini ve hava sahasını koruması gerektiğini ifade eden Anna Dolidze, “Uluslararası hukukun icrası bölgede zayıf görünüyordu. Ülkelerin uluslararası hukuku takip etmeleri ve uluslararası hukukun içerisinde kalma çabaları çok önemli bir konudur. Her ülke kendi egemenliğini ve hava sahasını korumalıdır. Bundan dolayı adımlar atılması hukuki bir konudur. Bu adımlar Türkiye'nin yaptığı hareketlerden belli oluyor" diye konuştu.



“SİVİL VATANDAŞLARIN ZARAR GÖRMEMESİ GEREKİYOR"

Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırımları konusunda da değerlendirmede bulunan Anna Dolidze, “Sivil vatandaşların yaptırımlar nedeniyle zarar görmemesi gerekiyor. Rusya'nın kendi imkanlarını bu açıdan kullanması geleneksel bir konudur. Biz Gürcistan olarak bu konuları yakından tanıyoruz" ifadelerini kullandı.



“TÜRKİYE GÜRCİSTAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Türkiye'nin, Gürcistan için önemli stratejik bir partner olduğunu belirten Anna Dolidze, “Türkiye ve Gürcistan arasındaki mevcut ilişkiler çok yakın. Böyle bir destekçi ülkemiz olduğu için çok mutluyuz. Ekonomik, askeri, siyasi ve kültürel ilişki alanlarımız çok geniş. Dileriz ki gelecekte ilişkilerimiz daha yüksek seviyeye gelir" diye konuştu.



Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak son dönemde yaşanan olayları akademik boyutuyla ele aldıklarını belirten Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Maria Varaki ise “Uluslararası hukuk tartışma serilerimizde Karadeniz'deki uluslar arası hukuka ilişkin güncel konuları konuşuyoruz. Ancak biz son dönemde meydana gelen olayları akademik boyutuyla ele alıyoruz" şeklinde konuştu.





#Gürcistan
#Anna Dolidze
#Rusya
8 yıl önce