|

Hadsiz CHP’liye Trabzon tepkisi

CHP’li Aygun’un Trabzonluları hedef alan açıklamalarına tepkiler çığ gibi. Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Trabzonluları Pontus ile aynı cümlede zikreden zihniyete geçmişini incelemesini tavsiye ederiz” derken Saral, Aygun’un haddini aştığını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:54 - 16/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
​CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun
​CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun’a Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Kadir Mısıroğlu ziyaretini eleştirirken kullandığı çirkin sözler nedeniyle tepki yağıyor. “Trabzonluları Pontus ile aynı cümlede zikreden bu zihniyete kendi geçmişini iyi incelemesini tavsiye ederiz” diyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu milletvekili Balkan Savaşındaki, Sarıkamış Harbindeki Trabzonlulara baksın. Çanakkale harbinde Trabzon Lisesi öğrencilerinin 3 döneminin hepsinin şehit olduğunu öğrensin” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral ise, CHP’li Aygün’ün haddini aştığını belirterek, “Kimse Trabzon'u ve Trabzon halkını bu şekilde itham edemez” dedi.

TÜRKİYE’NİN ÇİMENTOSU

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora da, Aygun’un sözlerini seviyesiz ve saygısızca olarak niteledi ve “Önce tüm Trabzonluları töhmet altında bırakacak seviyesiz ve saygısız sözler sarf etmiş sonrasında da tüm Trabzon ve aklıselim herkes tarafından haddi bildirilince tornistan yapmış, çark edip özür dilemiştir. Trabzon, Türkiye’nin çimentosudur” diye konuştu. Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de “Tüm hemşerilerimizden özür dilemesini bekliyorum" açıklaması yaptı. MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise, “Trabzon, Türk olmanın gururunu yüzlerce yıl imanla yaşayan ve yaşatan Şerefli Türk Milletinin, delikanlıca yaşandığı yerin adıdır" şeklinde konuştu.

CHP DE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise, "Çok büyük bir yanlışlık yapmıştır. Şiddetle ve nefretle kınıyorum. Kabul edilebilecek bir şey değil” dedi.



CHP’li Aygun’a suç duyurusu

AK Parti Trabzon İl Başkanlığı, CHP’li İlhami Özcan Aygun hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Başkanı Haydar Revi, Aygun’un, Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesine göre “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçunu işlediğini ileri sürdü. Revi, “Bu kişi tarihe karşı suç işlemiştir. Halkımız karşısında ve tarih karşısında hesap verecektir. Trabzon gibi vatansever bir ile karşı hadsiz ifadelerde bulunan, bu kişinin Türkiye Cumhuriyeti halkını temsil yeteneği kalmamıştır” dedi. Basın açıklamasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti İl Başkanlığı yönetimi ve partililer hazır bulundu.


  • Bu sözler şehri ayağa kaldırdı
  • CHP’li Aygun, Diyanet İşleri Başkanı’nın Kadir Mısıroğlu’na ziyaretini eleştirirken küstahça ifadeler kullanmıştı. Aygun su ifadeleri kullanmıştı: Diyanet İşleri Başkanı gidiyor, Atatürk’e laf uzatan Fesli Mısırlıoğlu’na, ve bakın nereli derseniz Trabzonlu... Trabzon Kurtuluş döneminde kimlerin elindeydi? Evet, Rum Pontusun elinde olan Trabzonlu bir tane Feslinin açıklamaları sonucunda her ilimizden fışkıran böyle hareketle karşı karşıyayız. Şiddetle kınıyoruz diyorum.”
#CHP
#Trabzon
#Özcan Aygun
5 yıl önce