|

Hakkari’de İHA destekli kaçak sigara operasyonu

Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli bölgelerinde güvenlik güçlerinin kaçakçılara yönelik düzenlenen operasyonda 217 bin 500 paket sigara ele geçirildi.

Yeni Şafak
14:24 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:30 - 21/05/2015 Perşembe
IHA

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bulunan 34'üncü Hd.Tug.K.lığı sorumluluk sahasında, 19 Mayıs 2015 tarihinde saat 15.30 civarında, İHA vasıtasıyla, kaçakçı olduğu değerlendirilen bir grubun, çok sayıda yüklü katır ile birlikte Irak'tan Türkiye'ye doğru ilerlediği tespit edildi.



Söz konusu kaçakçı gruba, sınır bölgesi sıfır hattında toplumsal olay ve terör riski olması sebebiyle müdahale edilmeyerek, sınırın içinde derinlikte tedbir alınmış; söz konusu grubun, İHA ile gözetlenmesine devam edilmiş ve grubun Şemdinli/Yeşilöz Mahallesinde, kaçak malları katırlardan indirerek, araçlara yükledikleri tespit edildi.



Yapılan bu tespit üzerine, bölgede görevli KKK.'lığına bağlı Hudut Unsurlarımız himayesinde Şemdinli İlçe J.K.lığı birlikleri tarafından Şemdinli girişinde oluşturulan kontrol noktasında yapılan müdahale neticesinde, 1 araç içerisinde 43 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.



Çok büyük çapta olduğu değerlendirilen kaçakçılık faaliyetinin İHA ile takibine devam edildi ve 20 Mayıs 2015 saat 06.30 sularında, Yüksekova Yukarı Tülören Yaylası mevkiinde araziye indirilmiş malzemeler ile yük hayvanları tespit edildi. Ancak bu defa, malzemelerin çokluğu ve hayvanların sayısı da dikkate alınarak, 3'üncü P.Tüm.K.lığınca yapılan planlama kapsamında, Yüksekova'da konuşlu Jandarma Özel Harekat Taburu birliklerince söz konusu olan bölgeye Sikorsky helikopterler kullanılarak Hava Hücum Harekatı icra edilmiş ve müdahale sonucunda 13 kaçakçı şahıs ile 156 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.



Ayrıca, söz konusu Hava Hücum Harekatı ile eş zamanlı olarak Şemdinli İlçe J.K.lığı Unsurlarınca, Şemdinli/Tuğlu bölgesinde arazide yapılan arama tarama faaliyetinde, 18 bin 500 paket kaçak sigara daha ele geçirildi.



Böylece, yapılan bu müdahaleler sonucu 19-20 Mayıs 2015 tarihlerinde, toplam olarak 217 bin 500 paket sigara ele geçirildi. Ele geçirilen söz konusu kaçak sigaralar, Yüksekova ve Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile yakılarak yerinde imha edildi.



#tsk
#kaçakçılık
#sigara kaçakçılığı
#kaçak sigara operasyonu
#iha
9 yıl önce