|

Hava sıcaklıkları yükselecek

Meteoroloji, bugün Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının 2-3 derece düşmesinin beklendiğini açıkladı. Güney Marmara illerinde de bugün ve yarın, 9 ila 11 derece arasında olacak hava sıcaklıklarının perşembe gününden itibaren yükselmeye başlayacağını duyurdu.

Yeni Şafak
12:05 - 15/11/2016 Salı
Güncelleme: 12:20 - 15/11/2016 Salı
AA

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı çok bulutlu geçmesi, gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı ile sis ve pus olması tahmin ediliyor.



Rüzgarın değişik yönlerden hafif kuvvette esmesi beklenen bölgede, hava sıcaklığının 2 ila 3 derece düşmesi öngörülüyor.



Bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı Kars, Ağrı ve Ardahan'da sıfırın altında 3, Erzincan'da sıfır, Erzurum'da 2, Iğdır'da 3 derece ölçüldü.



Günün en yüksek sıcaklığının ise bugün Ağrı'da 5, Ardahan'da 10, Kars'ta 11, Erzurum'da 12, Iğdır'da 13, Erzincan'da 16 derece olması bekleniyor.



Kuvvetli yağış uyarısı


Orta Karadeniz kıyları ve Doğu Karadeniz'de gece saatlerinden itibaren kuvvetli yağışların etkili olacağı bildirildi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, metrekareye Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'un batısında 30 ila 60 kilogram, Rize ve Artvin'in kıyı ilçelerinde ise 100 kilogram ve üzerinde yağış düşeceği belirtildi.



Açıklamada, sel, su baskını, ulaşımda aksama gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.



Hafta sonu sıcaklıklar artacak


Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Güney Marmara illerinde bugün ve yarın, 9 ila 11 derece arasında olacak hava sıcaklıkları, perşembeden itibaren yükselmeye başlayacak.



Bursa ve bazı ilçelerinde bugün 9 derece olacak hava sıcaklığının, hafta sonunda 19 dereceye, Balıkesir'de 12'den 20 dereceye, Çanakkale'de 11'den 19 dereceye ve Yalova'da 10'dan 15 dereceye çıkması bekleniyor.



Hafta sonunda Eskişehir'de hava sıcaklıklarının 13, Kütahya'da 14, Bilecik'te ise 17 dereceye kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.



Bu tahminlere göre, Güney Marmara'da hava sıcaklıkları, uzun yıllar en yüksek sıcaklık ortalamasının 3 ile 5 derece üzerine çıkmış olacak.


#Meteoroloji
#Marmara
#Kars
#Ağrı
#Ardahan
7 yıl önce