|

HDP'den basın özgürlüğüne darbe

HDP 2. Olağan Kongresi'nde Yeni Şafak ve çok sayıda medya kuruluşuna ambargo uygulandı. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül yaşanan basın özgürlüğü skandalına ilişkin olarak, "Yeni Şafak, Sabah ve Star gazetelerini, yerlere atarak PKK'ya hedef gösteren Demirtaş'tan ve partisinden, basın özgürlüğü konusunda tavır göstermelerini beklemiyorum" dedi.

Yeni Şafak
17:41 - 24/01/2016 Pazar
Güncelleme: 15:45 - 24/01/2016 Pazar
AA

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen HDP 2. Olağan Kongresi'nde, parti yönetimi tarafından Sabah, Takvim, Yeni Şafak, Star, Akşam, Güneş ve Yeni Akit gazeteleri ile A Haber ve Kanal 24 televizyonuna ambargo uygulanırken, gerekçe olarak Eş Genel Başkanlar Selahaddin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında yapılan haberler gösterildi.



Ambargo kararının, HDP Genel Merkezi'nde, kongre çalışmalarına ilişkin yapılan son toplantıda alındığı öğrenildi.



Ambargo nedeniyle söz konusu gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerine davetiye gönderilmezken, haber takibi amacıyla kongreye gelen foto muhabiri, muhabir ve kameramanlara da "Kongreye davetli değilsiniz" denilerek, yaka kartı verilmedi.



Ambargo uygulamasına tepki

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, HDP'nin basına ambargo uygulamasına ilişkin, açıklamalarda bulundu.



Karagül, "HDP'nin,Türkiye'nin genelini temsil eden siyasi parti olmadığını, daha çok terör örgütü PKK'nın temsilcisi konumunda bulunduğunu" ifade etti.



"Yeni Şafak, Sabah ve Star gazetelerini, 7 Haziran seçimleri öncesinde yerlere atarak terör örgütü PKK'ya hedef gösteren HDP Genel Başkanı Demirtaş'tan ve partisinden, basın özgürlüğü konusunda tavır göstermelerini beklemiyorum" diyen Karagül, şöyle konuştu:



"HDP ideolojik bir yapıdır. Kendi perspektifine göre özgürlük anlayışı vardır. Kendisine yakın çevre hariç herkese karşıdır, tahammülsüz yapıdır. Türkiye'nin iktidar partisi olsun, ana muhalefet partisi olsun, geleneksel diğer siyasi partiler olsun, HDP'yi bunların içinde görmüyorum. HDP'yi, bu kategori dışında tutuyorum. HDP dışında bahsettiğim kategorideki partiler, basının bir kısmına böyle bir ambargo uygulasaydı sorgulanabilirdi, tartışabildik. Bir gazeteyi, çalışanlarını sırf iktidarı desteklediği için terör örgütüne hedef gösteren parti liderinin, siyasi partinin, medyanın bir bölümüne akreditasyon uygulaması tartışma konusu bile değildir."





"İki yüzlü tutum"

Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı "HDP, basına karşı tutumunda da iki yüzlü olduğunu göstermiştir" ifadelerini kullandı. Pazarcı, şöyle konuştu:



"Yadırgamadım. Gerçek gazeteler girmiş olsa açık ve net bir şekilde gerçekler ortaya çıkacak. Bunları kamuoyundan saklamak istiyorlar. Onların sokmadığı medya tarafsız haber yapacak. Yaldızları döküleceği için rahatsız olacaklar. Bunların özgürlük anlayışı terör yandaşlığı. Bunlar özgür basından yana değiller."



#hdp
#basın
#ambargo
8 yıl önce