|

HDP'li Ayhan Bilgen yeni parti kuruyor

“Yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç var” çıkışı sonrası HDP’yi bölmekle suçlanan HDP'nin eski sözcüsü Ayhan Bilgen, hazırlığını sürdürdüğü yeni hareketin duyurusunu aralık ayı içinde yapacaklarını söyledi. HDP’li Bilgen, 2023 yılındaki seçimlere yetişecek şekilde yeni siyasi partiyi kurabileceklerini ifade etti.

12:29 - 1/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:35 - 1/12/2021 Çarşamba
Diğer
Ayhan Bilgen
Ayhan Bilgen

HDP’nin eski Sözcüsü Ayhan Bilgen, “HDP tersine Türkiye’lileşme yaşıyor” sözleriyle HDP’yi eleştirmişti. Çok konuşulan bu çıkışı sonrası, başlattığı hareket için “Yeni bir fikir ve tarza ihtiyaç var. Bunun yeni bir siyasi partiye dönüşme ihtimali, göreceği ilgi ve imkanlarla ilgilidir” ifadelerini kullanarak yeni bir siyasi parti kuracağına yönelik sinyal vermişti.

DUYURUSU ARALIK AYINDA

BBC Türkçe’ye konuşan Bilgen, yeni parti çalışmalarını sürdürdüklerini ve bunun duyurusunu aralık ayı içinde yapmayı planladıklarını söyledi.


Bilgen, “HDP’yi böleceksin” ve “Yeni parti kurmak HDP’ye” ihanettir eleştirilerine de "Neden böyle bir şey yapıyorsunuz?’ diye suçlanmak yerine desteklenmemiz lazım” sözleriyle yanıt verdi.

2023'E KADAR KURULABİLİR

Yeni partinin ne zaman kurulacağına ilişkin soru karşısında 2023’teki seçimleri işaret eden Bilgen,
“Bunun bir partiye dönüşmesi, ilk seçime yetişmesi konusu tartışma düzeyinde devam ediyor. Bu biraz çabalarımızda alacağımız mesafeye ve seçim tarihine bağlı. Seçimin zamanında yapılacağı varsayıldığında bu hâlâ bizim için mümkün ve yetiştirilebilir”
dedi.
#hdp
#ayhan bilgen
#siyasi parti
2 yıl önce