|

Hepsi bizi çağırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin PKK’lı teröristlerden temizlenip huzura kavuşunca Tel Rıfat’tan Münbiç’e, Telabyad’a, Resulayn’a kadar her yerden ‘Türkiye gelip bizi kurtarsın’ mesajı aldıklarını söyledi. Erdoğan, “Bu çağrıları karşılıksız bırakmayacağız. Gözünü ve kalbini bize yöneltmiş tüm kardeşlerimizin yanlarında olacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2018 Pazar
Güncelleme: 10:36 - 25/03/2018 Pazar
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş  hareketi yeniden başladı” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı” dedi.

Samsun ve Ordu’da partisinin il kongrelerine katılan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Suriye sınırlarımız boyunca, gözünü ve kalbini Türkiye’ye yöneltmiş tüm kardeşlerinin çağrılarını karşılıksız bırakmayacaklarını belirterek, şu mesajları verdi:

Vatanımızı bölemeyecekler, böldürtmedik, böldürtmeyeceğiz. İnlerine kadar kovalayacağız dedik. Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Bestler Dereler’de kovaladık, kovalamaya devam ediyoruz. Suriye’ye kaçtılar yine kovaladık. Artık metal yorgunluğu yok, Afrin’le beraber şimdi diriliş hareketi yeniden başladı. Genel Başkan olduğumda bir ‘metal yorgunluğundan’ bahsetmiştim. Şimdi diriliş hareketini Afrin ile başlattık, devamına var mıyız? Yeniden diriliş.

ECDADIMIZDAN İLHAM ALIYORUZ

Bugün ecdadımızın izinde gidiyoruz. Terör örgütleriyle mücadelemizi ecdadın savaşçı kimliğinden aldığımız ilhamla ve ustalıkla yürütürken emanetimize aldığımız yerlerde de hemen gönül kazanma faaliyetine başlıyoruz. Zaten öz kardeşlerimizden ayrı görmediğimiz bölge insanına daha güvenli, huzurlu ve müreffeh bir gelecek sağlamak için her türlü çalışmayı sürdürüyoruz. Şehirlerin içme suyundan elektriğine ve yollarına kadar tüm altyapısını elden geçiriyor, kullanılabilir hale getiriyoruz.


KİMSE BİZE İŞGALCİ DİYEMEZ

Afrin’de hastanelerden okula, insanların günlük hayatlarında ihtiyaç duydukları hizmetler faaliyete geçirildi, bölge halkının kendisini yönetebilmelerini sağlayacak kurumlar hızlıca oluşturuldu. Biz oralara sömürmeye veya zulmetmeye değil kardeşlerimizi terör örgütlerinin pençesinden çekip almaya gidiyoruz. Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3740’a ulaşmıştır. Kimse Türk ordusuna, Türkiye’ye ‘Suriye’de istila hareketi yapıyor’ diyemez. Kendi geleceklerini inşa etmelerine yardımcı olduğumuz kardeşlerimiz bunu tamamen başardıklarında artık orada bize ihtiyaç kalmayacaktır.

ÇAĞRILARI KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Bölgede bulunan devletlerden sadece Türkiye’nin böyle bir bakış açısı, böyle bir niyeti, böyle bir gayreti vardır. Bizim dışımızdaki herkes farklı niyetlerle ve taktiklerle oradadır. Bölgede yaşayan kardeşlerimiz bu durumu gördükleri için Tel Rıfat’tan Münbiç’e, Telabyad’a, Resulayn’a kadar her yerde Türkiye’nin gelip oraları da güvenliğe, huzura, düzene kavuşturmasını isteyen mesajlar gönderiyor. İnşallah onların bu çağrılarını karşılıksız bırakmayacağız.

TUZAĞI BOZANA KADAR DURMAYIZ

Suriye sınırlarımız boyunca, gözünü ve kalbini bize yöneltmiş tüm kardeşlerimizin de en kısa zamanda yanlarında olacağız. Hem Suriye’deki kardeşlerimizi kurtarana hem de Suriye üzerinden ülkemize kurulan tuzağı tamamen bozana kadar durmayacağız. Ya olacağız ya öleceğiz. Birileri hala bizim kararlılığımızı anlayamamış, sözlerimizi blöf veya altı boş ifadeler, köşeye sıkışınca sineceğimizi sanıyor olabilir. Emin olun çok yanılıyorlar. Eninde sonunda hepsi de bizim kim olduğumuzu, ne yaptığımızı, ne yapabileceğimizi, nereden geldiğimizi, nereye gittiğimizi anlayacak.

  • 2019’dan daha güçlü çıkacağız
  • MHP ile oluşturdukları ittifaka da değinen Erdoğan, “Bu ittifakımız ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. İnşallah önümüzde kasım seçimleri, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ittifakı, bunun yanında parlamento ittifakımız, bütün bunlar Türkiye’nin yeniden diriliş harekatının aynı zamanda bir noktalaması olacaktır. Çok daha güçlü çıkacağız. İnşallah bu ümmeti parçalamak isteyenler, bu milleti parçalamak isteyenler gerekli tokadı, gerek mart yerel seçimleri gerekse kasım cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi seçiminde alacaklardır” dedi. Erdoğan, “Türkiye geçmişte maruz kaldığı ve izleri halen görülebilen pek çok sıkıntılı, hastalıklı, sancılı alışkanlığını 2019’dan itibaren terk edecektir. Artık o bitiyor. Yeni yönetim sistemiyle her alanda gelişmemiz, büyümemiz, yürüyüşümüz hızlanacaktır” diye konuştu.

Hadlerini bildiririz

Erdoğan, “Türkiye’nin bölgesinde ne yaptığını ve ne yapmak istediğini bilenler ya tüm samimiyetleriyle yanımızda yer alıyor ya da tüm husumetleriyle karşımıza dikiliyorlar. Neredeyse bu işin ortası kalmadı desek yeridir. Esasen bu durum bizim tercihimiz değildir. Biz müttefiklerimiz başta olmak üzere dünyadaki, bölgemizdeki herkesle iyi ilişkiler kurmak, güçlü işbirlikleri tesis etmek istiyoruz. Demokrasiden ekonomiye her alanda büyük hedefleri olan Türkiye için başka türlüsü zaten düşünülemez. Dostlarımızın sayısını artırmaktan memnuniyet duyarız ama birileri ısrarla gelip burnumuzun dibinde adeta gırtlağımıza bıçak dayarcasına işler karıştırmaya devam ederse işte o zaman kimseyi gözümüz görmez. Bu da böyle bilinsin. Haklıya hakkını verirken bize husumet besleyenlere haddini bildirmek de vazifemizdir” dedi.

Üniversite terörist gençlik yetiştirmez

Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’nde Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı kapsamında lokum dağıtılmasını engellemeye çalışan provokatörlere tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “İstanbul’da bir üniversitede, çıktılar, orada imanlı, milli, yerli gençlik Afrin’le ilgili lokum dağıtırken o komünist, vatan haini gençler, onların bu masalarını dağıtmaya yelteniyorlar. Bunlar terörist gençler ve bu terörist gençlerle ilgili her türlü çalışmayı yapıyoruz. Onu söyleyeyim. Bunların eşkallerini, her şeyi belirlemek suretiyle bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz. Çünkü üniversite terörist gençlik yetiştirmez, üniversite vatanına, milletine hizmet edecek, kendisine hizmet edecek bir nesil yetiştirir. Biz işte bunun için yıllardır her fırsatta Rabiamızı haykırıyoruz” diye konuştu.


#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Afrin
#TSK
6 yıl önce